Mama judecătoarei pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască rupe tăcerea: „Am cunoscut-o la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni”

Mama judecătoarei pe care soacra lui Cătălin Cherecheș a încercat să o mituiască a făcut noi dezvăluiri despre scandalul momentului.

10 nov. 2023, 16:48
Mama judecătoarei pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască rupe tăcerea: „Am cunoscut-o la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni”

Rodica Fărcaș Hîngan, mama judecătoarei mituite de soacra lui Cătălin Cherecheș, a negat vreo legătură sau relație cu aceasta.

„Am văzut că se vehiculează în spațiul public tot felul de informații nefondate: că ne-am cunoscut, că suntem rude. Nu este adevărat. Nu suntem rude, nici măcar de gradul al zecelea. Nu ne cunoșteam, nici măcar din vedere. Am cunoscut-o pe doamna aici, la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni care sunt în curs, iar organele competente să-și facă datoria. Este o anchetă în curs, nu comentez mai mult”, a spus ea pentru Antena 3 CNN.

Claudia Gliga, mama soției lui Cherecheș, a căutat-o pe judecătoare ca să-i dea mită de 50.000 de euro. Scopul a fost ca ginerele său, condamnat la cinci ani de închisoare tot pentru mită, să fie achitat. Urma ca mita să fie disimulată într-o achiziție a unui spațiu deținut de mama judecătoarei.

Citește și Au apărut stenograme din dosarul de dare de mită. Ce a cerut soacra primarului Cătălin Cherecheş în schimbul sumei de 100.000 de euro: „Aia-i blândeţea!”

În înregistrările procurorilor, Rodica Fărcaș-Hîngan a întrebat-o pe soacra lui Cherecheș ce înseamnă „o pedeapsă mai blândă”.

„Să-i dea achitare! Dacă nu-i bine, schimbați cifra din față!”, a explicat Claudia Gliga. „Să-i dea achitare! Și asta-i oferta. Jumătate acuma, jumătate la sfârșit. Deci, voi veni cu avans. Dacă nu-i bine cât îi, schimbați cifra din față. Eu ce să zic…”, a continuat ea.

Ulterior, socrii lui Cherecheș au fost arestați pentru 30 de zile, iar fiica lor, soția primarului din Baia Mare, e urmărită penal pentru complicitate.

Primele declarații ale lui Cherecheș

„Mă simt ca un vițel la poarta nouă, încă sunt la birou și nu înțeleg despre ce e vorba, decât ceea ce-mi spunea tata, Dumnezeul să-l ierte, că mâine se împlinesc 22 de ani de când mă privește de sus, respectiv „Cum te f#te soacra, nu te … nimeni”. Am vorbit 10 secunde cu nevasta mea și aștept acum să-mi dea niște explicații. Pentru mine familia înseamnă, cel puțin până acum câteva luni, înseamnă mama, că trăiește, tata că mi-l imaginez și de câteva luni nevasta mea. În rest alții să se descurce. M-am trezit într-un film în care joc rolul de Pluto într-o scenetă cu Tom și Jerry, adică cineva se întâlnește într-o piață în Târgu Mureș, că părinții soției mele sunt din zonă și negociau într-un fel un dosar penal. Din câte mi-a spus avocatul negociau pe o prăjitură, o promisiune paradoxal, vă rog să mă credeți! Tu soacră, sau ce ești tu, să promiți 50.000 de euro? Pentru cine? Pentru un dosar care e de 8 ani în instanță, care e super mediatizat, un dosar care în faza finală se aplică un control judiciar cu interdicția de a părăsi țara pe care am înțeles-o că așa trebuie să fie, am înțeles, mi-am asumat. Mama soţiei mele să stea o sută de ani în închisoare dacă a făcut ceva greşit…”, a declarat Cătălin Cherecheş în exclusivitate la Punctul Culminant.

Citește și Soacra lui Cătălin Cherecheș, prinsă de DNA când dădea mită ca să-l scape de închisoare: „O cretinătate, trebuie să fii tâmpit să faci așa ceva”

„Vă spun un lucru, daca sotia mea m-a mintit, mi-a ascuns lucruri indiferent din ce motiv, ea sau mama ei sa imi faca bine, in secunda doi, Chereches devine cel mai ravnit burlac al Romaniei”,  a mai spus Cherecheş.