Mamă la 19 ani: Povestea unei tinere căreia nu i s-a dat decât O SINGURĂ ŞANSĂ să facă un copil

Amy McStein, o britanică de 22 de ani, fusese diagnosticată cu o boală gravă, care nu i-ar fi permis să facă copii.    

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 08:56

Când avea 19 ani, medicii au descoperit că Amy suferea de endometrioză după ce medicii o operaseră pentru a-i înlătura un chist ovarian. Specialiştii i-au spus că va trebui să facă histerectomie, ceea ce ar fi însemnat că nu mai putea să devină mamă. Ei i-au dat, totuşi, o şansă: să facă un copil cât mai repede.

Amy, care era studentă atunci, a abandonat studiile universitare şi s-a dedicat visului ei de a deveni mamă.

După trei sarcini pierdute, în 2011, două dintre ele la 8 săptămâni, iar cea de-a treia, la 17 săptămâni, Amy a dat viaţă unei fetiţe. „Un copil la 19 a fost singura mea şansă de a deveni mamă”, a povestit femeia, care a fost trecută apoi pe medicamente pentru a-i induce menopauza şi a o pregăti de histerectomie, scrie Daily Mail.

Prietenul ei, Jack, a rămas alături de ea şi a vrut să devină tatăl viitorului ei copil. În 2011, a rămas însărcinată pentru a patra şi ultima oară. În decembrie, au apucat-o durerile facerii. „Travaliul a fost foarte dureros”, a povestit Amy. „Uterul meu nu se putea lărgi (…)Am avut două hemoragii în timpul naşterii”, a mai spus ea.

Citeşte şi Dependentă de naşteri: O femeie din Marea Britanie e mamă surogat pentru zece copii

Ava Grace s-a născut la la 35 de săptămâni, iar Amy şi-a  petrecut 13 săptămâni din timpul sarcinii în spital. A avut două hemoragii masive în timpul naşterii, dar a reuşit să aducă pe lume un copil frumos. 

Citeşte şi Machiajul provoacă menopauze timpurii

În plus, fetiţa ei s-a născut cu cordonul ombilical legat în jurul gâtului şi avea o greutate de 1,860 kilograme. Dar s-a dovedit a fi o mică luptătoare, ca şi mama ei. În decembrie, Ava împlineşte 2 ani.

„Să o concep pe Ava a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut în viaţa mea. Dar ea mi-a luminat viaţa şi acum, sincer vorbind, nici nu-mi pot imagina lumea fără ea”, spune fericită Amy, care are acum 22 de ani. Ea şi Jack s-au căsătorit în luna aprilie, iar Ava a fost micuţa lor domnişoară de onoare.