MAMA lui Victor Ponta explică de ce nu a vrut ca fiul ei să o însoţească la DNA: „Şi ce dacă am 72 de ani?”

Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a dezvăluit, sâmbătă seara, că  fiul ei a vrut să o însoţească la DNA, când a fost citată ca martor, în dosarul în care ginerele său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv, dar ea a refuzat. Corneliu Naum a explicat că nu a vrut să aibă "imaginea unei persoane speriate, care pozează în victimă".

07 mart. 2015, 20:54
MAMA lui Victor Ponta explică de ce nu a vrut ca fiul ei să o însoţească la DNA: „Şi ce dacă am 72 de ani?”

Cornelia Naum a explicat de ce nu a vrut ca fiul ei sa o insoteasca la DNA Ploiesti, prim-ministrul oferindu-se sa ii fie alaturi.

„Nu am vrut sa am imaginea unei persoane speriate, care pozeaza in victima. Am refuzat categoric imaginea de saraca, batrana si bolnava. Nu sunt atat de naiva si atat de slaba incat nu m-am prins ce cu ce are legaturi…Nu am vrut sa dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase.

Chiar m-a deranjat ca tot timpul s-a spus ca am 72 de ani… Ei, si ce daca am 72 de ani? Ma pot inca descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi parut aberant sa se interpreteze ca o presiune asupra Justitiei? Nu asta ne mai trebuie pe langa celalalte acuzatii”, a declarat mama prim-ministrului, la Antena 3.

Totodată, Cornelia Naum a precizat că nimeni din familia sa nu a avut probleme cu justiţia, iar ea a mers la DNA „destul de deschisă”.

„N-am avut niciodată nici un fel de emoţii în legătură cu întâlnirea cu procurorul. Am avut o oarecare teamă de întâlnirea cu presa.  (…) Am simţit jena de a fi privit 40 de minute încontinuu, cu aparatele lipite de geam să mă filmeze. Poate la un moment dat am fost puţin sfidătoare„, a declarat mama premierului Ponta.

 „Este un moment dificil din viaţa noastră, dar putem să trecem peste el cu calm si cu rabdare sa ne putem demonstra dreptatea. Nu avem nicio vină„, a mai spus Carnelia Naum. 

CITEŞTE ŞI Mama premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploieşti: Sunt SOACRĂ, nu consilieră VIDEO

Cornelia Naum a afirmat că nu înţelege de ce a fost chemată în faţa procurorilor, în calitate de martor, în dosarul în care arestat ginerele său, Iulian Herţanu, din moment ce nu a văzut niciun document al firmei S.C. Grossmann Engineering Group.

Cu toate acestea, mama premierului a declarat că, în ziua în care ginerele său a fost ridicat de acasă, la firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, pe care o deţine împreună cu fiica sa, a avut loc o percheziţie.

Ea a mai spus că dacă ar avea puterea să îl convingă pe premier să renunţe la funcţia de premier, ar face-o, dar îl admiră că rezistă în funcţia de la Palatul Victoria. În schimb, despre ginerele său, arestat preventiv, a subliniat că este de o „naivitate unică”.

Dacă aş avea putere să îl conving mâine (n.r. – pe Victor Ponta), mâine l-aş convinge să renunţe la această funcţie, aşa cum l-am susţinut. Îl admir că rezistă. Aş jura pe Biblie că Victor nu a ştiut nimic. Nu vă faceţi griji pentru mine, eu rezist. Victor, după ce l-am asigurat că nu ne simţim în pericol, nu am făcut nicio faptă reprobabilă, cred că şi el s-a liniştit. Ginerele meu a stat în ultimul an ca o legumă două luni la pat, cu oxigen la nas. Faptul că e de o naivitate unică, are încredere totală într-un prieten şi să pună sub semnul îndoielii sfaturile pe care i le dădeam noi„, a declarat Cornelia Naum.

Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a mers, joi dimineaţă, la DNA Ploieşti. Ea a fost audiată ca martor în dosarul de corupţie în care este cercetat cumnatul prim ministrului. Iulian Herţanu este arestat preventiv pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic.