Mama premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploieşti: Sunt SOACRĂ, nu consilieră VIDEO

Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a mers, joi dimineaţă, la DNA Ploieşti. Ea a fost audiată ca martor în dosarul de corupţie în care este cercetat cumnatul prim ministrului. Iulian Herţanu este arestat preventiv pentru că ar fi deturnat banii primiţi pe un contract de extindere a canalizării oraşului Comarnic.

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 07:21
Mama premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploieşti: Sunt SOACRĂ, nu consilieră VIDEO

Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta, are calitate de martor în dosarul instrumentat de procurorii DNA privind fraudarea fondurilor europene din Prahova. Este vorba de lucrarea de extindere a canalizării angajată de Hidro Prahova.

Mama premierului a părăsit sediul DNA Ploieşti după aproximativ două ore, iar la plecare, ca şi la sosire, a refuzat să facă declaraţii despre audieri. 

Întrebată de jurnalişti dacă are informaţii preţioase pentru anchetă şi dacă se consideră un martor util, Cornelia Naum a precizat: „Nu apreciez eu dacă sunt preţioase. Nici asta nu e aprecierea mea”.

Mama premierului a mai fost întrebată dacă este consiliera lui Iulian Hertanu, aceasta răspunzând: „Sunt soacră, soacra nu prea e consilieră”.

Avocatul care a însoţit-o la audieri, Bogdan Vlad, a explicat că procurorii au vrut să afle detalii despre discuţii la care ar fi asistat Cornelia Naum, despre care a spus că nu are legătură cu societatea implicată în activitatea infracţională. „Doamna a avut şi are şi în continuare un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei. Nu are nicio legatura cu societatea în legătură cu care s-a retinut activitatea infracţională. A fost întrebată cu privire la anumite discuţii cu persoane din acest dosar”, a explicat avocatul.

Totodata, soacra lui Iulian Herţanu s-a arătat deranjată de jurnaliştii care se înghesuiau să îi pună întrebări: „Sunteţi absolut imposibil de înţeles. Chiar vreţi să ne batem, să ne îmbrâncim, ce vreţi? (…) Doamne, ce meserie grea aveţi!”.

Iulian Herțanu, acționar la SC Grossman Engineering Group SRL, este acuzat de procurorii DNA de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, schimbarea nelegală a destinației fondurilor europene și pentru evaziune fiscală.

Același acuzații au fost reținute și în cazul oamenilor de afaceri Mihail Marian Coman și Vladimir Răzvan Ciorbă.

În aceeași cauză, sunt cercetați sub control judiciar Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova, și deputații Vlad Cosma și Sebastian Ghiță.

Acuzațiile se referă la modul în care a fost acordat în ianuarie 2012 un contract având ca obiect „Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic” de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Astfel, DNA susține că, în perioada 2011—2015, Iulian Herțanu — administrator de drept și, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossman Engineering Group SRL, respectiv angajat al CVR Asfalt Construct Group SRL; Vladimir Ciorbă — administrator/asociat la CVR Asfalt Construct Group SRL și CVR Activities Group SRL București și SC Gefam Pro SRL și Mihail Coman — administrator/asociat la SC Indserv SRL Ploiești și SC Indserv Proiect SRL Ploiești și angajat al SC Hidro Prahova SA (în calitate de consilier al directorului general) au constituit un grup infracțional pentru a acționa în vederea adjudecării frauduloase a unui contract de lucrări finanțat preponderent din fonduri europene și însușirii nelegale a unor importante sume de bani, prin schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute în cadrul proiectului cu finanțare europeană.

De asemenea, aceștia au urmărit sustragerea de la plata contribuțiilor datorate către stat, prin evidențierea unor cheltuieli nereale sau operațiuni fictive în documentele societăților pe care le-au controlat.

Contractul având ca obiect „Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic a fost atribuit de către SC Hidro Prahova SA Ploiești (societate cu capital integral de stat, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar) Asocierii SC Grossman Engineering Group SRL — Euro Construct Trading 98 SRL, contract semnat la data de 13 ianuarie 2012.