Mama premierului britanic, Charlotte Johnson Wahl, a murit

A murit mama premierului britanic, Boris Johnson. Charlotte Johnson Wahl avea 79 de ani şi era internată într-un spital londonez.

14 sept. 2021, 01:08
Mama premierului britanic, Charlotte Johnson Wahl, a murit

Mama premierului britanic Boris Johnson a murit, potrivit presei britanice,  „liniștită” la vârsta de 79 de ani, într-un spital din Londra.

Charlotte Johnson Wahl era pictoriță de profesie. Născută Charlotte Fawcett, era fiica avocatului Sir James Fawcett – care a fost președinte al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în anii 1970.

Prima țară din Europa care renunță la toate restricțiile COVID. Oamenii își recapătă de azi viața de dinaintea pandemiei
A studiat limba engleză la Universitatea Oxford, dar și-a întrerupt studiile pentru a călători în America cu Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963.

S-a întors pentru a-și termina studiile, fiind prima femeie căsătorită din cadrul colegiului său. Charlotte Johnson Wahl a pictat o varietate de subiecte, în principal portrete. Ea a fost subiectul unei expoziții la Mall Galleries din Londra în 2015.

Vedeta din Absolutely Fabulous Joanna Lumley, fostul editor al Evening Standard Simon Jenkins și scriitoarea Jilly Cooper s-au numărat printre cei cărora le-a pictat portretele.Boris Johnson și-a descris cândva mama ca fiind „autoritatea supremă” în familia sa și a apreciat-o ca fiind cea care i-a insuflat valoarea egală a fiecărei vieți umane.

Teste Covid obligatorii, în fiecare săptămână, pentru toţi angajaţii nevaccinaţi din Grecia, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat. Fiecare persoană va suporta costurile
În 2019, la prima sa conferință a Partidului Conservator în calitate de prim-ministru, Boris Johnson le-a spus delegaților că au dreptul să întrebe despre principiile și idealurile sale fundamentale, afirmând că mama sa l-a învățat să creadă în „importanța egală, demnitatea egală, valoarea egală a fiecărei ființe umane de pe planetă”.

De asemenea, în același discurs, a dezvăluit că mama sa a votat „Leave” la referendumul pentru UE.