Teste Covid obligatorii, în fiecare săptămână, pentru toţi angajaţii nevaccinaţi din Grecia, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat. Fiecare persoană va suporta costurile

Copiii şi adolescenţii greci au început luni şcoală, dar ei trebuie, dacă nu sunt vaccinaţi, să prezinte un test negativ pentru COVID-19 al cărui cost nu este deloc suportat de stat, la fel şi toţi angajaţii nevaccinaţi.

13 sept. 2021, 18:20
Teste Covid obligatorii, în fiecare săptămână, pentru toţi angajaţii nevaccinaţi din Grecia, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat. Fiecare persoană va suporta costurile

Ziua începerii anului şcolar coincide în Grecia cu intrarea în vigoare a unor noi măsuri obligatorii pentru persoanele în vârstă de peste 12 ani care nu s-au vaccinat anti-COVID-19.

În primul rând, guvernul grec a instituit testarea obligatorie a tuturor celor care nu s-au vaccinat, indiferent că sunt angajaţi din sectorul public sau privat, elevi sau studenţi. În plus, aceştia trebuie să-şi plătească singuri testele, dar guvernul a plafonat preţurile la 10 euro pentru testele antigen şi 60 de euro pentru cele PCR, după cum trasmite Euronews.

Angajaţii nevaccinaţi vor trebui să se testeze săptămânal, iar profesorii, studenţii şi elevii cu vârste de peste 12 ani, precum şi lucrătorii din turism, sectorul cultural şi mass-media de două ori pe săptămână.

Citeşte şi Joe Biden obligă marile firme din SUA să-și vaccineze angajaţii sau să-i testeze săptămânal. „Răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră ne-a costat pe toţi”

Aceste măsuri au rolul de a încuraja vaccinarea anti-COVID-19, care este deja obligatorie în Grecia pentru personalul sanitar şi cel din centrele de îngrijire a vârstnicilor sau a persoanelor instituţionalizate.

De asemenea, accesul în baruri, restaurante şi alte locuri de divertisment este permis doar pe baza certificatului sanitar COVID-19, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.

Citeşte şi Proteste masive în Grecia, bătaie cu poliţia. Mii de oameni au ieşit în stradă, împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor FOTO


loading...