Mama senatorului liberal Cătălin Boboc a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Martor: Vorbea la telefon

Aflata la volanului unui autoturism marca BMW, inmatriculat in Bucuresti, Geta Boboc, mama senatorului liberal Catalin Boboc, a lovit, duminica, in jurul orei 12.40, o femeie, in varsta de 53 de ani, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, informează InfoBrăila.ro.

RomaniaTV.net
22 iun. 2014, 15:18
Mama senatorului liberal Cătălin Boboc a lovit o femeie pe trecerea de pietoni. Martor: Vorbea la telefon

Afacerista Geta Boboc a acrosat-o pe Sandica S., care se intorcea de la cumparaturi, cu partea latera a autoturismului, aceasta cazand in mijlocul strazii, la un metru de trecerea de pietoni. O farmacista de la o drogherie din apropierea locului accidentului i-a acordat primul ajutor brailencei.

Echipajul de pe ambulanta a gasit-o pe victima asezata pe o banca, prezentand numeroase echimoze si acuzand dureri puternice in zona capului. Victima, in varsta de 53 de ani, a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean. Sandica S. a fost supusa in urma cu doua luni de zile unei interventii chirurgicale.

Mama liderului PNL Braila a fost supusa testului cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Sotul victimei spune ca Geta Boboc nu avea asupra sa permisul de conducere, aceasta spunandu-le politistilor ca „il are la birou”. Din primele informatii, se pare ca Boboc circula cu viteza legala in momentul impactului.
Martorii spun ca Geta Boboc a intra pe contrasens, in timp ce vorbea la telefon: „A intrat pe contrasens. Soferita era pe contrasens. Daca facea curba trebuia sa o faca dupa linia continua. Venea si unul din fata. Vorbea la telefon, zicea o femeie care a vazut.”

Sotul femeii lovite spune ca mama presedintelui Comisiei Juridice din Senat a spus ca exista posibilitatea ca sa nu o fi atins pe victima cu masina: „Spunea ca nici nu a vazut-o. „S-ar putea ca nici nu am atins-o”, asa a spus doamna soferita. Cand i-a cerut permisul a spus ca il are la birou.”

Martorii mai sustin ca o femeie care a fost martora la accident le-a spus politistilor ca vrea sa dea declaratii, insa oamenii legii i-ar fi transmis ca va fi „plimbata”.

Braileanca a fost supusa unui examen computer-tomograf, prezentand un traumatism cranian, conform spuselor dr. Antoneta Ionita, medic-sef Unitatea de Primiri Urgente. 

„Soferul a efectuat viraj stanga dupa strada Comuna din Paris pe Focsani si acroseaza un pieton care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni”, a declarat pentru Infobraila, Doru Stancuna, inspector principal in cadrul Politiei Rutiere Braila.

In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si continua cercetarile pentru stabilirea circumstantelor exacte in care a avut loc accidentul.