Mamă şi fiică, descoperite moarte în casă. Ce s-a întâmplat

Două femei, mamă şi fiică, au fost găsite moarte în apartamentul lor situat la etajul al III-lea al unui bloc de pe strada Aleea Echităţii din Focşani. Cele două au decedat în urmă cu cel puţin o săptămână, cadavrele lor fiind găsite în stare de descompunere. Primele verificări nu indică faptul că femeile decedate ar fi fost victimele vreunei infracţiuni. Trupurile neînsufleţite au fost duse la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, în urma căreia se vor stabili cu exactitate cauzele morţii.

RomaniaTV.net
11 aug. 2014, 14:16
Mamă şi fiică, descoperite moarte în casă. Ce s-a întâmplat

Descoperire macabră duminică după-amiază, într-un bloc de pe strada Aleea Echităţii din municipiul Focşani, scrie monitorulvn.ro. O femeie de 90 de ani şi fiica sa de 63 de ani, respectiv Frăsina şi Elena P., au fost găsite decedate în apartamentul în care locuiau, situat la etajul al III-lea. Cele două femei nu au mai fost văzute de ceva timp şi nu mai răspundeau nici la telefon.

Citeşte şi Două eleve din FOCŞANI au vrut să se SINUCIDĂ împreună, aruncându-se de pe un bloc FOTO VIDEO

Fiica femeii de 63 de ani s-a panicat şi şi-a rugat fina să meargă până la locuința mamei, respectiv a bunicii sale, să vadă ce s-a întâmplat. Fina, deși avea cheia de la uşa de acces în apartament, nu a putut intra în locuință, imobilul fiind încuiat pe dinăuntru. Prin urmare, a solicitat intervenția pompierilor. „Eu sunt o fină de-a fiicei celei de 63 de ani. Nașa mea e plecată și m-a rugat să iau cheia de la ea și să trec pe la ele. Am sunat la ușă, dar nimic, ele fiind încuiate cu cheia pe dinăuntru. Astfel, au venit pompierii și au deschis ușa. De afară nu se simțea nimic, înăuntru era insuportabil”, a declarat Marcela.

Pompierii au deschis uşa de acces în apartamentul situat la etajul al III-lea, pentru a facilita accesul medicilor în imobil. „S-a intervenit pentru deblocarea uşii de acces într-un apartament situat la etajul al III-lea, într-un bloc de pe strada Aleea Echităţii. Colegii mei au deblocat uşa de acces în imobil, facilitând astfel accesul în apartament echipajului SAJ sosit la faţa locului”, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Citeşte şi Un copil de şapte ani a fost lovit de un camion al armatei. Medicii se luptă să-l ţină în viaţă

Cele două sunt decedate de cel puţin o săptămână

În apartament au fost găsite trupurile neînsufleţite ale celor două femei, mamă şi fiică. Cadavrele erau în stare avansată de putrefacţie, ba chiar mâncate de viermi, după cum ne-au spus sursele noastre. Cadavrul uneia dintre femei a fost găsit pe fotoliu, iar cadavrul celeilalte era pe podea. Bătrâna murise cu faţa în jos şi avea în jurul brâului un cerceaf. Tot pe jos a fost găsită şi o sumă de bani, pentru că bătrâna obişnuia să-şi ţină banii în permanenţă asupra sa.
Medicul Simona Ionescu spune că cele două femei au murit în urmă cu aproximativ o săptămână. „Au fost găsite două persoane decedate de aproximativ o săptămână. Una de 90 de ani și una de 63 de ani, mamă și fiică, în stare de descompunere. Cea tânără a fost găsită pe fotoliu, iar cea bătrână lângă pat cu fața în jos”, ne-a declarat medicul Simona Ionescu din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Bătrâna se deplasa cu ajutorul unui cadru

Vecinele celor două femei spun că fiica, în vârstă de 63 de ani, era singura care mai putea fi văzută prin fața blocului, bătrâna fiind bolnavă, aceasta deplasându-se cu ajutorul unui cadru. Vecinii ne-au spus că în ultima perioadă, nici femeia mai tânără nu a mai fost zărită.
„Erau, aici, vecine cu noi, nu știu multe despre ele, că mai mult de «Bună ziua» nu ne ziceam. Erau destul de retrase. Eu nu am simțit niciun miros, doar când am venit de la biserică am văzut foială pe aici și când le-a scos s-a simțit puternic mirosul de cadavru”, ne-a spus una dintre vecine. „Pe cea tânără o vedeam, că se ducea și făcea piața și la magazin, dar nu am intrat în vorbă cu ea. Știu că avea grijă de mama sa, care era bolnavă, se deplasa mai greu, cu un cadru”, a spus o altă vecină.