Mama şi fiică, admise în acelaşi timp la Facultatea de Medicină. Povestea lor, lecţie de ambiţie şi curaj

O vasluiancă în vârstă de 44 ani a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie Oradea, alături de fiica ei, Bianca, ambele cu medii de peste 9.00.

RomaniaTV.net
29 aug. 2016, 15:20

La aproape 45 de ani, vasluianca Irina Corozel oferă o lecţie despre ambiţie, curaj şi devotament. După 26 de ani de la absolvirea liceului, Irina a susţinut în această vară admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie Oradea, alături de fiica sa, care a terminat liceul în luna iunie.

Irina a reuşit să se mobilizeze, dar şi să o încurajeze pe fiica sa, care studiase în Franţa, iar în ultimul an de liceu a avut de recuperate multă materie şcolară, şi să fie admisă la buget, printre primii 20 de candidaţi, cu media 9.48. Bianca a fost admisă tot pe un loc la buget, cu media 9.10, astfel că din octombrie va fi colegă de facultate alături de mama sa.

Irina Corozel a reuşit să intre la Medicină, fără meditaţii, studiind de una singură.

Fost asistent medical, vreme de 15 ani, Irina a lucrat în două dintre cele mai dure specializări: terapie intensivă şi medicină legală. Pe lângă studiul intens, consideră că şi experienţa profesională a ajutat-o la admitere.

„Prin prisma faptului că Bianca a ales Medicina şi că experienţa mea a ajutat-o să înveţe mai uşor termenii medicali, cu care nu se confruntase până atunci, visul meu de a deveni medic a prins din nou viaţă, odată cu al ei. Bianca a avut un an foarte dificil, s-a axat mult pe bacalaureat, dar în paralel a învăţat biologia, fără meditator”, a declarat Irina Corozel pentru „Adevărul„.

Vasluianca mărturiseşte că are o memorie foarte bună, pe care şi-a antrenat-o sistematic, iar atunci când se implică într-un proiect are o persevernţă de invidiat.

Nici Bianca, nici Irina nu s-au gândit ce specializări vor urma după terminarea facultăţii, considerând că este prematur. ”Nu mi-am făcut un plan pentru că, de cele mai multe ori proiecţiile mele despre viitor nu prea s-au materializat în realitate. Prefer să parcurg noua situaţie de viaţă, pas cu pas, lăsând viitorului rolul de a mă surprinde. Am ales drumul lung, greu şi rebel, dar drumul inimii”, a conchis Irina Corozel.