Mama şi fiica s-au reunit după 48 de ani, regăsindu-se pe Facebook VIDEO

Faimoasa şi, totodată, controversata reţea de socializare face uneori fapte minunate. Aşa s-a întâmplat şi cu două americance, mamă şi fiică, care nu mai ştiu nimic una de cealaltă, de 48 de ani. Ele s-au regăsit datorită reţelei de socializare Facebook.

RomaniaTV.net
21 iul. 2012, 15:18
Mama şi fiica s-au reunit după 48 de ani, regăsindu-se pe Facebook VIDEO

Stephanie Phillips a folosit reţeaua de socializare pentru a da de urma mamei ei, Joan Wehrmeyer , pe care nu o mai văzuse de când era mică, din anii 1960.

Joan se căsătorise la 17 ani cu Richard Botwin şi a născut-o imediat pe Stephanie. Dar ea nu s-a putut înţelege cu familia soţului ei şi nici cu el şi a fost nevoită să divorţeze. A plecat apoi fără să aibă posibilitatea să o ia şi pe Stephanie cu ea, lăsând-o în New Jersey, în familia Botwin, care nu i-a dat niciodată voie să pună întrebări în legătură cu cea care o adusese pe lume.

Astfel, Stephanie a crescut numai în familia tatălui său, dar tot timpul a vrut să ştie cine este mama ei şi i-a dus dorul. A făcut numeroase încercări, dar fără rezultat. Între timp, Joan, care are acum 67 de ani, se mutase în Florida şi se recăsătorise.

Stephanie a crescut şi ea şi s-a căsătorit cu Rodney. Acum are 48 de ani şi este stabilită în Waynesburg, Pennsylvania.  Numai la Rodney ea a găsit înţelegere, iar el a susţinut-o permanent în toate eforturile pe care le-a făcut ca să-şi găsească mama. Romanticul Rodney i-a jurat că ei doi, împreună, o vor găsi până la urmă.

Aşa s-a şi întâmplat. De curând, Stephanie a ajuns să aibă grijă de o mătuşă de-a ei şi a descoperit numele de fată al mamei sale, vârsta şi de unde provenea. Apoi a consultat reţeaua Facebook unde, din fericire, mama sa îşi pusese tot numele de fată.

După ce Stephanie şi Rodney i-au trimis câteva mesaje, Joan le-a răspuns, pe 18 iunie şi le-a confirmat că este mama Stephaniei. Mama şi fiica au descoperit că au atâtea asemănări: amândouă sunt stângace, amândouă şi-au deschis o firmă de catering şi amândouă au lucrat în sistemul medical.

„În momentele cheie din viaţă, cum ar fi naşterea primului copil, mi-am dorit ca mama să îmi fie aproape şi să mă sfătuiască”, a povestit Stephanie postului de televiziune american CBS. „De multe ori mă întrebam ce face. De multe ori am căutat-o. Ştiam că acest moment va veni, pentru că ea e fiica mea, iar eu sunt mama ei”, a povestit şi Joan.