„Mama” Tatiana a murit în infernul de la Piatra Neamt

"Mama" Tatiana a murit, duminică, în infernul de la Piatra Neamţ. Aceasta este cea care a ridicat la Piatra Neamţ primul cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate.

RomaniaTV.net
15 nov. 2020, 17:37
„Mama” Tatiana a murit în infernul de la Piatra Neamt
Mama Tatiana, aşa cum o strigau toti orfanii şi copiii neajutoraţi din oraş, a murit în infernul de la ATI

După multe şi excepţionale transformări, după piedici, neajunsuri dar cu o credinţă nestrămultată, soţii Tatiana şi Mihai Gavril au ridicat la Dobreni un cămin pilot, numit acum Casa Ray Betesda, scrie viatanemteana.info.

Mama Tatiana, printre victimele incendiului din Neamţ

„Mama Tatiana, aşa au strigat-o toţi copiii abandonaţi, neajutoraţi, orfani, pe care i-a strâns la sânul său timp de 25 de ani. Nu-i spuneau doamnă, nu-i spuneau tanti. Pentru ei, din momentul întâlnirii şi până când (şi după ce) i-a ajutat să-şi ia zborul în viaţă, a fost MAMA.”, menţionează sursa citată.

Aseară, vestea a căzut peste toţi ca un trăsnet. “S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, a spus soţul său, directorul Casei Ray, Mihai Gavril.

Reamintim că în urma incendiului au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Citeşte şi Incendiu Piatra Neamţ. Ludovic Orban, primele decizii după ce 10 oameni au murit

Porivit unor surse citate de Antena 3, apelul la 112 a fost făcut la 13 minute de la izbucnirea incendiului de  la ATI. Se pare că flăcările au izbucnit la 18:35 însă apelul a fost făcut la 18:48, lucru care vine să confirme că pacienții nu erau supravegheați de niciun cadru medical în clipa tragediei.

Directorul spitalului din Piatra Neamț ar putea fi DEMIS luni de Ionel Arsene

Directorul spitalului din Piatra Neamț, Lucian Micu, a fost demis. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a anunțat că așteaptă rezultatele anchetei de la Spitalul Județean pentru a lua primele decizii după tragedia de la secția ATI unde au murit 10 persoane.

El nu exclude varianta înlăturării din funcție a actualului director al spitalului.„Bineînțeles. Aștept în cursul de mâine rezultatul anchetei și cu siguranță cei care poartă vina la ceea ce s-a întâmplat acolo, vor răspunde”, a declarat Ionel Arsene la Antena 3.