Mama Tatiana, femeia care a salvat viața a sute de copii orfani, s-a întors acasă într-un sicriu alb

Mama Tatiana, una dintre victimele tragediei de la Piatra Neamț, este adusă astăzi la centrul de copii pe care l-a înființat în urmă cu 25 de ani, fiind primul cămin privat pentru copiii aflaţi în dificultate.

17 nov. 2020, 12:55
Mama Tatiana, femeia care a salvat viața a sute de copii orfani, s-a întors acasă într-un sicriu alb

Mama Tatiana a fost adusă astăzi la căminul Casa Ray Betesda, unde au așteptat-o mai multe persoane cu flori și lumânări. Niciunul dintre aceștia nu se aștepta ca femeia să se întoarcă într-un sicriu, mai ales în contextul în care fiica sa este asistentă în cadrul spitalului din Piatra Neamț.

Citește și: Medicul Cătălin Denciu a devenit cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Familiile victimelor incendiului din secţia ATI vor primi ajutoare

”A plecat la spital în rugăciunile celor apropiaţi. Mulţi, toţi pe care i-a avut alături. O fată a sa este asistentă la spital. Toată grija ei şi a familiei era îndreptată acolo, la Terapie Intensivă, de unde ar fi putut să plece vie şi pe picioarele ei. Aseară, vestea a căzut peste toţi ca un trăsnet. “S-a dus acasă. S-a întors acasă. La Domnul. Acum e acolo”, a spus soţul femeii, directorul Casei Ray, Mihai Gavril.

Mama Tatiana, așa cum a fost strigată de sute de copii în ultimii 25 de a murit în tragedia de vineri seara de la Piatra Neamț. Tatiana Gavril a înființat împreună cu familia sa un cămin pentru copii neajutorați în comuna Dobreni, județul Neamț. Femeia și-a crescut cei șase copii, dar și pe cei care i-au trecut pragul căminului.

Citește și: Incendiu Piatra Neamţ. Şeful ATI spune cum putea fi evitată tragedia în care 10 persoane au ars de vii

Reamintim că în urma incendiului au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, a fost transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Opt bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.