Medicul Cătălin Denciu a devenit cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Familiile victimelor incendiului din secţia ATI vor primi ajutoare

Medicul Cătălin Denciu, care a fost grav rănit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, a devenit cetăţean de onoare al oraşului, în semn de apreciere pentru curajul de care a dat dovadă pentru a-şi salva pacienţii din flăcări.

17 nov. 2020, 09:41
Medicul Cătălin Denciu a devenit cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Familiile victimelor incendiului din secţia ATI vor primi ajutoare
Medicul Cătălin Denciu a devenit cetăţean de onoare în Piatra Neamţ

De asemenea, Consiliul Local Piatra Neamţ a decis ca familiile victimelor incendiului de la Spitalul Judeţean vor primi ajutoare financiare.

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Carabelea, a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă, conform Ziarpiatraneamţ.

Citeşte şi: Medicul Cătălin Denciu nu accepta şpagă. Ce spun pacienţii: „Mi-a dat banii înapoi”

Mai mult, consilierii locali au aprobat ca familiile a patru pacienţi decedaţi în incendiu să primească fiecare un ajutor de 10.000 de lei. Celelalte victime nu avea domiciliul în oraşul Piatra Neamţ, motiv pentru care Consiliul Local nu poate aloca ajutoare financiare pentru familiile acestora, notează Digi24.

Consilierii PSD au propus să fie alocate ajutoare financiare şi pentru două cadre medicale din Piatra Neamţ, care au fost rănite în incendiul izbucnit în secţia de Terapie Intensivă. Amendamentul nu a fost, însă, susţinut ce ceilalţi consilieri, pe motiv că nu este fundamentat.

Cătălin Denciu a fost transferat în Belgia. Care e starea medicului

Medicul Cătălin Denciu

a fost rănit în incendiul izbucnit sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Doctorul a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia.

Citeşte şi: Medicul-erou de la Piatra Neamţ, tot în stare gravă. Anunţ îngrijorător din Belgia

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat luni că, în urma evaluării făcute duminică dimineața la Spitalul Floreasca, medicul Cătălin Denciu avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului.

„A ajuns ieri în jurul orei 12. S-a efectuat o procedură de dializă, s-a efectuat echilibrarea, tratamentul arsurilor. Este stabil în acest moment. Sunt critice cele trei zile. Este o procedură de protocol în arsuri. Așteptăm evaluări în fiecare zi, ținem legătura”, a spus Nelu Tătaru.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: Medicul ars din Piatra Neamț, test COVID POZITIV la Floreasca. A intrat pe dializă în Belgia

În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI.

Zece pacienţi cu COVID-19 au decedat în incendiu. Ulterior, un altul s-a stins la spital.

Citeşte şi: Victor Ponta acuză guvernul pentru gestionarea pandemiei şi pentru tragedia de la Piatra Neamţ: „Numirile politice au fost votate de PNL”

Parchetul General efectuează o anchetă în cadrul unui dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Managerul interimar al spitalului, Lucian Micu, a anunţat luni că şi-a dat demisia din funcţie.

Citeşte şi: Lucian Micu, managerul Spitalului din Piatra Neamț, şi-a dat DEMISIA. „A venit momentul să mă retrag. Politica este în tot și în toate”