Mama unei eleve din Botoșani, care a bătut doi colegi ai fiicei sale și pe directorul școlii, ajunge după gratii

O mamă a unei eleve din Botoșani, care i-a bătut pe doi dintre colegii fiicei sale și pe directorul școlii, va face închisoare.

24 nov. 2022, 17:34
Mama unei eleve din Botoșani, care a bătut doi colegi ai fiicei sale și pe directorul școlii, ajunge după gratii

Femeia a fost condamnată la închisoare cu executare din cauza faptelor violente din urmă cu patru ani, fiind acuzată de agresiune și amenințare. Sentința nu e definitivă, dar iar mama elevei e deja la pușcărie pentru o altă faptă violentă comisă în trecut.

Femeia de 43 de ani era mama unei eleve de clasa a VIII-a de la școala Elena Rareș din Botoșani la vremea respectivă. Totul s-a întâmplat în curtea școlii, imediat după terminarea orei de sport.

Elevii jucaseră fotbal și, la un moment dat, mingea băieților a ajuns, din greșeală, într-un grup de fete în care se afla și fiica Simonei Florentina Lupu. Eleva s-a supărat că a fost atinsă de minge și a aruncat-o imediat peste gard, după ce și-a înjurat colegii. Apoi a apărut mama elevei care a lovit doi dintre băieți, iar fiica ei pe un alt coleg.

Citește și Alocaţii 2023. Majorare cu 5,1% pentru elevi. Se dau 12 lei în plus, echivalentul a 8 covrigi, dacă nu se scumpesc!

Ulterior, elevii bătuți au fost în școală și s-au întâlnit cu directorul adjunct și cu profesorul de sport cărora le-au povestit tot ce s-a întâmplat. Imediat a intrat în școală și Simona Florentina Lupu, care continua să fie agresivă fizic și verbal, conform jurnaliștilor de la Monitorul de Botoșani. Femeia a sărit la bătaie din nou și l-a amenințat pe directorul adjunct care intervenise în acest scandal.

„Eu te distrug, te desfiinţez”, a strigat femeia. Cadrele didactice au scos-o cu forța din școală și au încuiat ușa, dar femeia a continuat să se manifeste violent, lovind cu pumnii şi picioarele în uşa de acces în instituţie, adresând ameninţări cu moartea directorului adjunct. „Eu te distrug. Merg eu la inspectorat şi te aranjez”, a strigat femeia.

Victimele au prezentat certificatele medico-legale și au venit cu mai mulți martori. Inclusiv colegii elevilor au recunoscut că atunci când au revenit în sala de clasă băieții „erau vineţi şi bătuţi, erau zgâriaţi pe mâini şi pe gât”. Trimisă în judecată pentru agresiune și amenințare, Simona Florentina Lupu a fost găsită vinovată și condamnată pentru fiecare faptă.

Doar că între timp aceasta fusese încarcerată pentru o tâlhărie comisă asupra unui vârstnic. Așa că magistrații Judecătoriei Botoșani au contopit toate pedepsele și au condamnat-o în final la 3 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenție. Hotărârea a fost pronunțată luni, dar nu este definitivă.

Citește și Banii pentru naveta la școală vor fi dați elevilor în avans, pe 25-28 ale lunii pentru luna următoare