Mama unei victime de la Colectiv, mărturisiri cutremurătoare, la 6 ani de la incendiu: „Am divorţat, suntem o familie rătăcită. Voiam să-mi iau viaţa”

Mama unei victime de la Colectiv a făcut mărturisiri cutremurătoare, la şase ani de la incendiu. Mihaela Iancu este părintele lui Alexandru, care s-a stins din viaţă la 22 de ani, după trei săptămâni de internare. Avea 5 bacterii nosocomiale, consemnate în dosarul medical.

18 iun. 2021, 18:03
Mama unei victime de la Colectiv, mărturisiri cutremurătoare, la 6 ani de la incendiu: „Am divorţat, suntem o familie rătăcită. Voiam să-mi iau viaţa”
Mama unei victime de la Colectiv, mărturisiri cutremurătoare

Mama unei victime de la Colectiv, mărturisiri cutremurătoare. „Este o rușine tot ce s-a întâmplat la ultimele termene. După ce s-au chinuit să reunească toate procesele într-unul singur, magistrații au vrut să-l judece separat pe primarul Piedone, ca să-l scape de închisoare! Mai rămâne ca judecătorul să-i ceară scuze lui Piedone că l-a chinuit să vină la atâtea termene… Este șocant ce văd și aud în sala de judecată. Până la urmă, au revenit, dar s-a amânat pe toamnă, în septembrie.

După moartea băiatului nostru, eu și soțul meu ne-am îndepărtat unul de altul. Mai corect spus, Eugen s-a îndepărtat de familie. Nu l-am plâns pe Alexandru împreună. El s-a concentrat pe lupta cu autoritățile, poate că așa a știut el să facă față durerii. Să se revolte, să se implice…

Citeşte şi: Supravieţuitoare a incendiului din Colectiv: Nu mai măsor demult timpul în zile, luni şi ani, ci în intervenţii. Justiția taie din speranţa mea că se va face dreptate

Mama unei victime de la Colectiv, mărturisiri cutremurătoare

Nu a mai putut împărtăși nimic. Nu mai vorbea cu mine, cu băiatul nostru mai mic, Vlad, și după un an am decis că e mai bine pentru amândoi să ne separăm. Eu am rămas cu Vlad. Dacă nu mai aveam un copil de crescut, mi-aș fi luat viața. Înainte de tragedie eram o familie frumoasă. Acum suntem o familie rătăcită. S-au risipit toate. Planurile de viață, am pierdut afacerea, am pierdut casa…

Vlad a fost salvatorul meu. Mereu mi-a spus: „Mami, hai că poți!”. A fost psihologul meu. Trăiesc numai pentru el acum. Este un copil extrem de deștept, ca și Alexandru. De niciunul nu a trebuit să trag să învețe. Vlad este atras de limbile străine, vorbește cursiv engleza, chineza, japoneza, îi place grafica, a fost acceptat de o universitate din China.

Vrem să facă dreptate. Nu vrem bani. Vrem doar ca vinovații să-și primească pedeapsa. Piedone a avut ghinion să fie el primar la momentul tragediei de la Colectiv. Vinovați sunt, de fapt, toți primarii care au condus sectorul 4 până atunci, pentru toate neregulile trecute cu vederea.

Vrem să fie spus și adevărul, pentru că vinovați sunt și medicii care m-au mințit că Alexandru este bine, că o să se vindece repede. Vinovat este și ministrul Nicolae Bănicioiu, care m-a luat de mână și m-a asigurat că Alexandru este îngrijit bine„, a declarat Mihaela Iancu, pentru Libertatea.


loading...