Mama unui adolescent român ucis în Italia intră în greva foamei

Revoltată după ce Tribunalul din Torino a înjumătăţit pedeasa unuia dintre ucigaşii fiului său, o româncă din Italia a decis să intre în greva foamei în semn de protest faţă de această decizie "ruşinoasă".

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 11:29
Mama unui adolescent român ucis în Italia intră în greva foamei

Mama unui adolescent ucis anul trecut în Italia a anunţat că intră de luni în greva foamei. Asta după ce Tribunalul din Torino a redus la jumătate pedeapsa unuia dintre agresori. Fiul ei avea doar 15 ani şi a fost omorât pentru că a refuzat sa le dea criminalilor o ţigară, cu toate că nu era fumător.

George Cristian Munteanu a fost omorât în bătaie anul trecut pe 30 ianuarie. Adolescentul se afla în parc împreună cu un amic când doi indivizi s-au apropiat si i-au cerut o tigară. Le-a explicat ca nu fumează, dar cei doi l-au luat la bătaie şi apoi l-au înjunghiat. Ucigaşii erau tot români. Unul dintre ei a primit o pedeapsă de 30 de ani de închisoare iar celălalt, fiind minor, a fost preluat de Tribunalul de minori din Italia. Recent procesul a fost repus pe rol, în urma apelului făcut de vinovaţi, iar acesta s-a soldat cu reducerea perioadei de detenţie până la 16 ani şi două luni. La aflarea sentinţei, mama adolescentului, Elena Ignat, s-a declarat revoltată şi a decis să protesteze intrând în greva foamei.

„Nu am cuvinte, sunt dezamăgită de justiţia italiană, nu s-au purtat corespunzător cu mine. Fiul meu a fost ucis pentru o ţigară. Este o decizie ruşinoasă”, spune mama îndurerată.