Mama unui student la Medicină i-a lăsat decanului bani în poştă ca să-l treacă examenul

Un student la Facultatea de Medicină a Universităţii ”Transilvania“ din Braşov şi mama acestuia au fost trimişi în judecată pentru dare de mită. Mama studentului i-a lăsat decanului instituţiei 3.000 de lei în cutia poştală pentru a-l promova pe fiul său la un examen.

30 sept. 2015, 14:55
Mama unui student la Medicină i-a lăsat decanului bani în poştă ca să-l treacă examenul

Procurorii i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Bud Andrei, student la Facultatea de Medicină a Universităţii „Transilvania” din Braşov, şi pe mama acestuia, Labina Aurelia Lucica, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită, potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Braşov.

Conform sursei citate, cei doi au încercat să-l convingă pe profesorul universitar Marius Alexandru Moga, decanul Facultăţii de Medicină şi şef al secţiei obstetrică-ginecologie IV de la Maternitatea Braşov, să primească bani pentru a-l promova pe student la examenul de specialitate „Obstetrică-ginecologie”, materie predată în anul al şaselea de studiu, semestrul I.

Procurorii au stabilit că, în perioada 28 – 30 august 2014, mama studentului a mers în repetate rânduri la locuinţa profesorului Moga, titular al disciplinei „Obstetrică-ginecologie”, cerând insistent să discute cu acesta.

CITEŞTE ŞI REZIDENŢIAT 2015. Cât va fi TAXA de participare la concurs

Femeia i-a promis profesorului, în 30 august, că îi va oferi 1.000 de euro, pentru a-l promova pe fiul său, Bud Andrei, la examenul respectiv, pe care urma să-l susţină în sesiunea de reexaminări de la începutul lunii septembrie 2014.

Profesorul a refuzat banii şi l-a picat pe student, prin urmare mama tânărului lăsându-i profesorului, în cutia poştală, un plic cu 3.000 de lei, pentru a-l primi pe fiul ei în sesiuena de restanţe, deşi acesta nu mai avea dreptul să susţină examenul.

„În 4 septembrie 2014, după ce a picat examenul în sesiunea de reexaminări, inculpatul Bud Andrei, sprijinit de inculpată, a mers la locuinţa martorului denunţător Moga Marius Alexandru, decan al facultăţii şi titular al disciplinei «Obstetrică-ginecologie» şi a lăsat acestuia, în cutia poştală, un plic ce conţinea suma de 3.000 lei în scopul permisiunii ce ar fi trebuit să-i fie acordată de denunţător, contrar regulamentelor universitare, de a participa la sesiunea de restanţe la materia predată de acesta, pe care inculpatul nu-l mai putea susţine, nefiind promovat la sesiunile de reexaminări anterioare”, se arată în comunicatul procurorilor.