Mama unui tânăr rănit în clubul Colectiv, mesaj dur pe Facebook după ce Elena Udrea a spus că nu corupţia a ucis

Mama lui Cătălin Ilniţchi, tânărul în vârstă de 30 de ani rănit în incendiul din Colectiv, a postat pe pagina de Facebook un mesaj dur la adresa Elenei Udrea după ce aceasta a spus, miercuri seara, în platoul #romanitv# că „nu coruptia a ucis la Colectiv, ci prostia si nesimtirea”.

RomaniaTV.net
28 ian. 2016, 15:49
Mama unui tânăr rănit în clubul Colectiv, mesaj dur pe Facebook după ce Elena Udrea a spus că nu corupţia a ucis

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, miercuri, la România TV că nu corupţia a ucis în cazul Colectiv, ci prostia, nesimţirea şi lipsa de responsabilitate a patronilor clubului.

„Corupţia nu a ucis, ci prostia, nesimţirea şi lipsa de responsabilitate a unor oameni care nu au fost în stare să să amenajeze localul (n.r. Colectiv) ca să nu se întâmple drama. Şi corupţia e importantă în stagnarea României, dar mai gravă e prostia, incompetenţa şi delăsarea a celor care ocupă funcţii publice”, a declarat Elena Udrea la România TV.

La auzul acestei declaraţii, mama lui Cătălin Ilniţchi s-a revoltat.

„Ma „inchin” in fata nemarginitei Dvs. NESIMTIRI de a comenta evenimentul ‪#‎colectiv‬. Daca nu s-ar fi FURAT atat de multi bani de la buget poate ar fi fost bani suficienti pt sistemul sanitar si nu ne-ar fi murit cu zile copiii din cauza lipsei de aparatura si specialisti, protocol de tratament si medicamente la nivelul 2015 si infectiilor intraspitalicesti. Putina mai multa DECENTA nu ar strica din partea celor cu dosare pt coruptie cel putin daca nu si din partea celor care au stiut si au asistat cu nepasare”, a scris mama lui Cătălin.

Vezi şi: Scrisoarea unui supravieţuitor din Colectiv pentru statul român: „Sunt extraordinar de dezamagit de tine”

Fotograful Cătălin Ilniţchi, în vârstă de 30 de ani, care a fost rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, a fost transferat la începutul lunii noiembrie la spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel, cel mai mare centru medical din Orientul Mijlociu. Tânărul avea arsuri termice pe aproximativ 25% din suprafaţa corpului, plămânii deosebit de afectaţi şi arsuri de căi respiratorii. La trei luni după incendiu, Cătălin este bine. A suferit mai multe intervenţii chirurgicale, dar medicii spun că nu mai există niciun pericol şi băiatul se va recupera.

„A sosit mult asteptatul moment al anuntului despre imbunatatirea starii de sanatate a fiului meu Catalin Ilnitchi. Dupa o lunga asteptare a evolutiei in pozitiv, acum va pot spune ca se afla in afara pericolului. Rezultatul interventiilor chirurgicale este bun si toate ranile se prezinta in limitele asteptate. Arsurile cailor respiratorii si infectia pulmonara au fost rezolvate. De cateva zile a inceput sa vorbeasca, sa mearga si a inceput deja si recupararea cu toate ca este inca la terapie intensiva a sectiei de arsuri„, a scris mama lui Cătălin în decembrie.

VEZI ŞI DOSARUL COLECTIV. Imagini şi informaţii în premieră din anchetă. Ce au descoperit procurorii în noaptea tragediei VIDEO

Citeşte şi Durerea unui tată al cărui fiu a murit la Colectiv: Aş vrea să văd că se aprinde lumina, nu se aşterne uitarea

În momentul declanşării incendiului, tânărul fotograf se afla chiar lângă scena pe care concerta trupa Goodbye to Gravity. După nenorocire, el a fost internat la Spitalul „Floreasca” din Bucureşti, în stare critică. Pe pagina lui de Facebook oamenii s-au mobilizat şi au reuşit să-l ajute pe Cătălin să ajungă în străinătate. Mama sa mulţumeşte acum tuturor pentru sprijinul acordat.

„Multumiri din suflet:

-medicilor si personalului medical de la Smurd, Spitalul Floreasca si Spitalul Tel Hashomer pt dovada de inalt profesionalism si caldura umana;
-Fundatiei Intermedica, Regina Maria, conducerii spitalului Tel Hashomer, prietenilor Toma Razvan si Panes Razvan si nu in ultimul rand donatorului inca anonim care au facut posibil transferul la renumita unitate spitaliceasca din Israel;
-membrilor trupelor Blue Motors, JASP Band si Undercover, Restaurantului Orhideea, organizatorilor si publicului Concertului caritabil „Daruieste, pentru viata”


-initiatorului si fotografilor implicati in proiectul expozitie foto caritabila – Catalin Ilnitchi#Colectiv „De la fotograf la fotograf, de la om la om”;
-Autoritatilor diplomatice si consulare pentru prompta interventie;
-tuturor celor care au facut donatii publice, private si anonime.

Cu aceasta ocazie aduc cele mai sincere si calduroase multumiri tuturor celor care au fost si sunt in continuarie alaturi de noi, in tot acest timp, in aceasta grea si dureroasa incercare, cu gandul, sufleteste, financiar si material„, a completat Tamara Adina, mama lui Cătălin.

Cei care vor să facă în continuare donaţii au mai jos conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Neagu Tamara Adina (mama lui Catalin):

RO25BTRLEURCRT0315539501 – EUR
RO75BTRLRONCRT0315539501 – RON

RO29BTRLUSDCRT0315539501 – USD

Cătălin Ilniţchi a absolvit Liceul „Alexandru Marghiloman” din Buzău, apoi Facultatea de Construcţii şi lucrează ca inginer la o companie din Bucureşti, iar în timpul liber este colaborator al unei publicaţii pentru iubitorii muzicii rock.

Vezi: Momente sfâşietoare la o lună de la tragedia din Colectiv. O mamă care şi-a pierdut fiica face mărturii emoţionante