Mămăligă cu brânză și smântână. O reţetă simplă, cu care nu poţi da greş niciodată

Cunoscută încă din timpurile Imperiului Roman, mămăliga este un preparat foarte apreciat de români. Consumat alături de tocănițe sau cu brânză, smântână sau lapte, mămăliga are și câteva beneficii pentru sănătate care nu trebuie omise.

30 iul. 2021, 21:50
Mămăligă cu brânză și smântână. O reţetă simplă, cu care nu poţi da greş niciodată

Romaniatv.net

vă prezintă cea mai bună mămăligă cu brânză și smântână. Care e secretul acestei rețete

  • Ingrediente:
    Jumătate de kilogram de mălai
    Un litru și jumătate de apă
    Sare
    Un cub de unt
    100 grame de brânză telemea
    200 grame de smântână

Mămăligă cu brânză și smântână. Mod de preparare:

În prima etapă, pune întreaga cantitate de apă la fiert. În oala, pune un praf generos de sare și un parf de mălai. Pune capacul și așteaptă câteva minute. Când apa începe să clocotească bine, toarnă mălaiul în ploaie, încorporândul puțin câte puțin în oala de pe foc, iar cu mâna rămasă liberă – preferabil cea dominantă, căci vei avea nevoie de ceva forță și stamină pentru parte cea urmează – amestecă continuu, din momentul în care ai început să adaugi mălaiul.

Mămăligă boierească vs mămăliga italienească. Un deliciu românesc, după o rețetă străveche de un secol. Atenţie mare când puneţi sare
Când observi că mămăliga începe să se îngroașe, este recomandat să dai focul mic spre mediu. Continuă să amesteci încă opt-nouă minute. Apoi, în compoziție, se adaugă untul și se mai amestecă încă un minut. Te poți opri atunci când untul este complet topit și distribuit uniform.

Pregătește un platou suficient de mare pentru cantitatea preparată și răstoarnă mămăliga din oală, cu grijă. Din loc în loc, înfige în ea câte un cub sau felie de brânză telemea. Acoperă platoul și las-o „la odihnit” în jur de cinci minute. Se servește caldă, cu smântâna alături.

Ce trebuie să faci cu apa înainte de a pune mămăliga la fiert. Greşeala pe care o fac toţi românii
Gospodinele îți dezvăluie acum unul dintre cele mai tari secrete de bucătărie. Știai că mămăliga se poate prepara cu lapte în loc de apă? Bucătarii apelează la acest truc pentru pentru ca preparatul să capete o consistență cremoasă. Așadar, puteți înlocui apa cu laptele, iar rezultatul va fi unul extrem de benefic.

Pe de altă parte, pentru cei care preferă să prepare o mămăligă clasică și păstrează apa, chefii bucătari ne sfătuiesc să punem, întotdeauna, o parte mălai la circa 5 părți de apă. O regulă nescrisă spune că mămăliga trebuie să stea la fiert timp de 30-45 minute, pentru ca mâncarea să aibă, apoi, consistența potrivită.

Trucul care a uimit toate gospodinele. Iată cât trebuie să fierbi de fapt mălaiul ca să faci cea mai bună mamăligă din lume!