Mame surogat, afacerea de milioane care a explodat în România. Cum sunt racolate tinerele sub ochii autorităţilor

Un grup de Facebook a devenit o veritabilă bursă pentru racolarea tinerelor din România, Republica Moldova sau Ucraina pentru a deveni mame surogat. Grupul funcţionează fără a fi deranjat de autorităţi, care sunt impasibile cu privire la faptul că aceasta ar putea fi o metodă folosită de reţelele de trafic de persoane.

01 sept. 2023, 16:37
Mame surogat, afacerea de milioane care a explodat în România. Cum sunt racolate tinerele sub ochii autorităţilor

Mame surogat, afacerea de milioane care a explodat în România. O investigaţie realizată de PressHub arată cum tinerele sunt tentate cu sume de bani generoase, dar nu îşi primesc niciodată recompensa promisă, ci doar sunt amăgite şi prinse într-o situaţie fără întoarcere.

Citeşte şi: Vești bune pentru angajații part-time! Mamele aflate în concediu de creștere a copilului vor primi mai mulți bani

„Cauți o mamă surogat? Ai nevoie de spermă sau ovule de la donator? Vrei să devii mamă surogat sau donator? Cauți informații despre adopție? Luați în considerare tratamentul de fertilitate în Ucraina sau Europa? Bun venit în grupul nostru, unde căutăm posibile soluții!”, este mesajul postat în descrierea grupului de Facebook „Mamă purtătoare, mamă de surogat, mamele-surogat”, care are deja peste 600 de membri.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu elevele care devin mame înainte să își termine studiile. Ligia Deca a făcut anunțul

De fapt, grupul de Facebook funcţionează ca o „bursă” unde cumpărătorii şi tinerele care îşi oferă serviciile se întâlnesc. În spate este însă o metodă de racolare folosită de reţelele de trafic de persoane.

În urmă cu două săptămâni, 30 de tinere din România, Ucraina, Moldova, Albania, Bulgaria și Georgia au fost identificate în Creta ca fiind traficate în scopul exploatării pentru prelevare de ovule și ca mamă surogat, multe fiind deja însărcinate, iar unele se aflau în ultimele săptămâni de sarcină.

Citeşte mai mult pe PressHub.