Mamele Alexandrei şi Luizei, la DIICOT pentru a studia dosarul lui Gheorghe Dincă. „Cât o sa trăiesc o să lupt”

Mamele celor două victime ale lui Gheorghe Dincă, Luiza și Alexandra, au ajuns vineri la DIICOT să studieze dosarul în cazul diparițiilor celor două fete. Mama Luizei este disperată după ce complicele lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu, a recunoscut că i-a violat fata în casa lui Gheorghe Dincă, la Caracal.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 08:31
Mamele Alexandrei şi Luizei, la DIICOT pentru a studia dosarul lui Gheorghe Dincă. „Cât o sa trăiesc o să lupt”

„Nici acum nu ţtim nimic. O sa lupt pana o sa aflu adevarul. Ce se intampla e la nivel politic. Ei trebuie sa caute fetele. E inutil sa creada ca sunt moarte. Noi am zis de la inceput. Luiza nici nu a trecut prin casa aia, le trebuia un martor şi ca să dovedească l-au pus pe amârâtul asta de Risipiţeanu să zică. Cât o sa traiesc o sa lupt pentru copilul meu”, a declarat mama Luizei, la sediul DIICOT.

La DIICOT a ajuns şi mama Alexandrei. Femeia abia şi-a putut găsi cuvintele să spună ce a simţit când a aflat de arestarea lui Ştefan Risipiţeanu şi a citit amănuntele date de Dincă în privinţa fetelor în dosarul de la Caracal. „În consider un om bagăt ….Nu pot să mă exprim… Nu pot să vă spun reacţiile pe care le-am avut. Ne doare, va dati seama”, a spus mama Alexandrei Măceşanu, la DIICOT.

Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu au fost aduşi miercuri dimineaţă la DIICOT pentru a face noi declarații în fața anchetatorilor. Până la finele acestei luni DIICOT intenţionează să trimită dosarul la instanţă. Recent, Gheorghe Dincă a oferit detalii monstruoase despre modul în care el și Risipițeanu au violat-o pe Luiza Melencu.

Întrebat ce probe sunt care să-l acuze pe Risipițeanu, în afara declarațiilor lui Dincă, avocatul Claudiu Lascoschi a răspuns: „Sunt probe biologice. Eu știam demult că există, doar că nu se stabilise despre cine era vorba. Deci probele erau demult, dar trebuia să se stabilească științific. Deci este declarația lui Dincă și probele biologice care sunt foarte puternice„.

Fane Risipiţeanu le-a spus anchetatorilor, la audierile de miercuri, că la câteva zile după ce a întreţinut relaţii sexuale cu Luiza a mers din nou la casa groazei şi a întrebat de fată. Potrivit acestuia, Gheorghe Dinca i-ar fi marturisit ca fata a plecat acasă. 

„După câteva zile l-am întrebat pe Dincă dacă o mai are pe fată la el însă mi-a spus că fata a plecat acasă”, a declarat Fane Risipiţeanu, potrivit România TV.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv în data de 27 iulie după apelul Alexandrei Măceşanu la 112. Iniţial, suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv sub acuzațiile de viol și trafic de minori. Ulterior, s-a schimbat încadrarea, iar Dincă a fost acuzat şi de ucidere din culpă după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Recent, în acelaşi dosar procurorii DIICOT i-au mai adus o acuzaţie: profanare de cadavre după ce Dincă a mărturisit că a ars cadavrele Luizei şi Alexandrei.

În acelaşi dosar a fost arestat şi Ştefan Risipiţeanu, un apropiat al lui Dincă.