Mamograf de ultimă generaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj

Un mamograf de ultimă generație, în valoare de peste un milion de lei, a fost pus în funcțiune la Ambulatoriul Integrat din Cluj-Napoca, el adăugându-se altor aparate performante achiziționate recent prin investiții ale Consiliului Județean (CJ) Cluj.

03 oct. 2016, 14:07
Mamograf de ultimă generaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj

„Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a pus în funcțiune în cadrul Ambulatoriului Integrat din str. Moților nr. 19 un Mamograf digital cu ecograf pentru ecografie mamară, aparat medical de ultimă generație în valoare totală de 1.055.000 de lei. Acesta se adaugă altor două aparate de înaltă performanță achiziționate în ultima perioadă din fondurile alocate de Consiliul Județean, respectiv un Computer tomograf digital în valoare de 1.015.000 de lei și un Analizor biomolecular tip MALDI Biotyper pentru identificarea rapidă și cu mare acuratețe a microorganismelor, în valoare de 676.000 de lei”, se arată într-o informare transmisă, luni, de CJ Cluj.

Potrivit Agerpres, mamograful este destinat tuturor femeilor care astfel posibilități multiple de screening și diagnostic pentru detectarea precoce a cancerului de sân.

„Rațiunea care a stat la baza alocării de către Consiliul Județean a fondurilor necesare achiziționării acestui extrem de performant mamograf se referă la faptul că, cel mai adesea, diagnosticarea precoce a acestei grave maladii care afectează tot mai multe femei înseamnă diferența între viață și moarte”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.