MAMOGRAFII GRATUITE pentru femeile din Sectorul 1 al Capitalei

Mamografia este cea mai bună metodă de a descoperi cancerul de sân înainte să apară semne sau simptome evidente. Femeile cu domiciliul în Sectorul 1 pot beneficia de mamografii gratuite efectuate în Complexul Multifuncțional Caraiman. Programările pot fi făcute direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din Strada Caraiman 33A, Sector 1, sau sunând la numărul de telefon 021.224.40.73.

RomaniaTV.net
24 sept. 2019, 12:23
MAMOGRAFII GRATUITE pentru femeile din Sectorul 1 al Capitalei

Cel mai performant mamograf din țară a fost inaugurat astăzi, 24 septembrie, la Complexul Multifuncțional Caraiman. Noua aparatură realizează mamografii 2D şi 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din Sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în Sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite în baza cărţii de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România, în anul 2018, s-au înregistrat peste 9.600 de cazuri de cancer mamar.

Centrul Multifuncțional Caraiman oferă servicii medicale gratuite pentru locuitorii sectorului 1. Printre specialitățile medicale se numără cardiologia, ginecologia, oncologia, dermatologia, kinetoterapia, planningul familial, îngrijirea bolnavului la domiciliu și ambulanța specială.

Tot în cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman se pot efectua gratuit atât testul de Babeș-Papanicolau, cât și examene specifice pentru depistarea cancerului de col uterin.