Managerul de criză al OMS, despre restricţiile din România: „Felicităm Guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure”

O delegaţie condusă de managerul de criză în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Heather Papowitz, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babeş" din Timişoara.

25 oct. 2021, 18:07
Managerul de criză al OMS, despre restricţiile din România: „Felicităm Guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure”

Reprezentantul OMS a vizitat zona de triaj şi evaluare a pacienţilor COVID-19, radiologia, unde pacienţii sunt evaluaţi imagistic, dar a vrut să afle mai multe informaţii şi despre programul Pandemic Controller, elaborat de dr. Virgil Musta.

„Ne bucurăm să avem astăzi vizita reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care doresc să vadă situaţia reală, în teren, şi împreună să analizăm măsurile pe care le-am putea lua astfel încât să ţinem sub control pandemia. Totodată, trebuie să vedem şi sprijinul pe care OMS îl poate oferi ţării noastre”, a declarat şeful Secţiei Boli Infecţioase a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, dr. Virgil Musta, într-un comunicat.

Citeşte şi Cine este Heather Papowitz, experta OMS care va asista Guvernul României în criza sanitară. A lucrat la New York în vârful pandemiei din SUA

Dr. Heather Papowitz a explicat că delegaţia OMS vrea să vadă situaţia în teren, efectiv, dincolo de statistici şi de raportări. „Vrem să vedem exact ce se întâmplă. Cel mai bine este să lucrăm ca o echipă pentru a sprijini eforturile depuse. Felicităm Guvernul că a decis să pună în aplicare măsuri mai dure. Ştim că acum este o presiune uriaşă pe sistemul sanitar. Cel mai important este să ţinem scăzut numărul de cazuri, să facem în aşa fel încât pacienţii să nu ajungă în spitale, să ridicăm presiunea de pe unităţile sanitare. Această vizită este extrem de importanta şi la final vom trage concluziile„, spune dr. Heather Papowitz.

Citeşte şi Expertul trimis de OMS să ne ajute în lupta cu pandemia a vorbit la Maratonul Vaccinării. „Mă protejez în continuare, dacă e aglomerat la metrou aştept trenul următor”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” Timişoara, dr. Cristian Oancea, a precizat că delegaţia OMS a venit în această unitate spitalicească fiind interesată, în principal, de „circuitul pacienţilor, de metodele de diagnostic şi tratament, de cum să fim proactivi ca să reuşim să stăpânim această pandemie, să începem să avem o pantă de descreştere”. ”Sperăm în ajutorul dânşilor şi să vedem că se va termina acest val patru”, a precizat dr. Cristian Oancea.