Managerul de la Fundeni vrea un spital nou, care să reunească toate institutele existente pe platformă

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, și-ar dori construirea unui spital mare, modern pe platforma Fundeni, care să reunească toate cele trei institute din prezent - Institutul Clinic Fundeni, Institutul 'C. C. Iliescu', Institutul Oncologic București.

30 mart. 2016, 12:55
Managerul de la Fundeni vrea un spital nou, care să reunească toate institutele existente pe platformă

„Visul meu este, dacă mai rămân la conducerea acestui institut, să fiu cea care a reușit să dărâme acest spital și să pună prima cărămidă la un spital nou, mare, frumos, modern, care să cuprindă exact ce trebuie și cum trebuie. Platforma aceasta poate să susțină acest proiect, unde să existe un spital în România care să reunească toate aceste spitale, să aibă circuite, să fie nou, funcțional, să fie condus de orice fel de manager numai să fie performant. Nu îmi doresc să îl conduc eu, dar îmi doresc să știu că măcar am reușit să spun lumii întregi: faceți un spital nou, bun și frumos pentru toată lumea! Acesta este viitorul. Să ne apucăm să renovăm, unde s-a putut eu am făcut, dar aici chiar cred că nu se mai poate, este o structură care nu știu ce mai permite fără consolidări masive, cu costuri masive. Eu cred că ar trebui cu toții să ne unim, pentru că singuri nu putem face nimic, să înțelegem că a venit vremea schimbării și trebuie să punem bazele corecte ale noii medicine moderne, care să cuprindă toate circuitele”, a afirmat Orban.

Ea a explicat că se vorbește degeaba despre infecții nosocomiale având în vedere că este vorba despre aceleași structuri și circuite vechi cu care este greu să se păstreze standardele internaționale.

„Vorbim despre infecții nosocomiale degeaba, pentru că pe aceleași structuri vechi, pe aceleași circuite este greu să poți să păstrezi toate standardele internaționale. Ceva nou, bun, corect, funcțional, pe care să vină un cap luminat să îl conducă, nu eu, oricine, numai să îl facă, cred eu că este viitorul”, a spus Carmen Orban.

Citeşte şi Sală de kinetoterapie inaugurată la Institutul Clinic Fundeni