Managerul Serviciului de Ambulanţă Călăraşi, reţinut pentru abuz în serviciu, cercetat în libertate

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Dragoş Alecu, reţinut pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, va fi cercetat în libertate după ce magistraţii Tribunalului Călăraşi au respins propunerea anchetatorilor de arestare preventivă a acestuia.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 15:06
Managerul Serviciului de Ambulanţă Călăraşi, reţinut pentru abuz în serviciu, cercetat în libertate

Managerul Serviciului de Ambulanţă Călăraşi a fost dus, joi după-amiază, la Tribunalul Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă, iar magistraţii au respins propunerea, dispunând cercetarea în libertate a lui Alecu.

Procurorii au contestat decizia Tribunalului Călăraşi, recursul urmând să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Dragoş Alecu, suspectat că ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii Parchetului Tribunalului Călăraşi, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, fals şi uz de fals şi divulgarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii.

„Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu sprijinul lucrătorilor DGA şi SRI, au desfăşurat o acţiune la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Călăraşi. Au fost percheziţii în această instituţie şi la domiciliul managerului SAJ, Dragoş Nicolae Alecu. Există suspiciuni că acesta, împreună cu mai multe persoane din instituţie, au săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi alte infracţiuni asimilate faptelor de corupţie, în perioada 2011-2013. Ei sunt audiaţi la sediul Parchetului Tribunalului Călăraşi, iar în funcţie de rezultatul audierilor se va aprecia şi asupra oportunităţii luării unor eventuale măsuri preventive”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călăraşi, procuror Xenofonte Purcărea.

Ceilalţi trei angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă au fost lăsaţi să plece în urma audierilor.

Anchetatorii spuneau că managerul Serviciului de Ambulanţă şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei ar fi trucat examene pentru ocuparea a patru posturi de dispeceri, pentru a-şi angaja rude sau cunoştinţe.