Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, despre eşecul campaniei de vaccinare: „40% dintre asistente şi infirmiere sunt vaccinate. Ce aşteptări să mai avem?”

Managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu" trage un semnal de alarmă privind eşecul campaniei de vaccinare. Acesta spune că în spitalul pe care îl conduce doar 40% dintre asistente şi infirmiere aunt vaccinare împotriva coronavirusului.

11 oct. 2021, 13:07
Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, despre eşecul campaniei de vaccinare: „40% dintre asistente şi infirmiere sunt vaccinate. Ce aşteptări să mai avem?”

Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”atrage atenţia asupra eşecului campaniei de promovare a vaccinării, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvaţi Compiii România.

Managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”: „Te mai uzi la picioare, dar nu te faci ciuciulete, nu te omoară practic”

Citeşte şi Sorin Cîmpeanu: Chiar şi în universităţi, unde ar trebui să fim cu cea mai mare înţelegere faţă de importanţa vaccinării, avem o rată de vaccinare sub media europeană

Alexandru Ulici, manager al Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu”,  spune că, în opinia sa campania de promovare a vaccinării a eșuat și că trebuie făcute campanii de explicare exactă, punct cu punct.

„Pe o analiză simplă din spital – am 80% dintre medici vaccinați și 40% dintre asistente și infirmiere. Dacă noi la nivelul spitalului unde se prezumă că sunt oameni care au luat contact cu ideea de medicină măcar suntem în situația asta, ce așteptări am putea să avem de la populația generală? Cred că ar trebui să facem niște campanii de explicare exactă, punct cu punct. Ești vaccinat – bun, da, poti să răcești, să îți curgă nasul, dar nu mai faci tromboze, nu mai ajungi la reanimare, și daca transmiți mai departe nu mai transmiți în asemenea măsură. Te mai uzi la picioare, dar nu te faci ciuciulete, nu te omoară practic.

Cred că nu am ajuns să transmitem mesajul așa cum ar trebui transmis și nu cred că domnul Guță era în măsură să transmită mesajul pentru vaccinare”, a mai spus acesta”, a declarat managerul de la Spitalul Grigore Alexandrescu, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România, potrivit Hotnews.

Premierul interimar Florin Cîţu este invitat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la ”Ora prim-ministrului”, pentru a prezenta un raport privind campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Şedinţa începe la ora 16,00 şi are loc la solicitarea grupului parlamentar al USR. Tema dezbaterii este: „Raportul prim-ministrului privind campania de vaccinare împotriva COVID-19, pe care o coordonează, în contextul în care România a ajuns pe penultimul loc în UE la acest capitol”.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă confirmă eşecul campaniei de vaccinare: „Nu s-au alocat bani, CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi informare”