Managerul Spitalului judeţean Sibiu avertizează: „Dacă de Crăciun nu vom fi în familia restrânsă, de Revelion vom fi la spital”

Autorităţile se tem că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus ar putea creşte după Sărbătorile de iarnă. Mai mulţi medici au lansat apeluri către populaţie să petreacă responsabil de Crăciun pentru a limita răspândirea COVID-19 în România.

15 dec. 2020, 18:01
Managerul Spitalului judeţean Sibiu avertizează: „Dacă de Crăciun nu vom fi în familia restrânsă, de Revelion vom fi la spital”

Managerul interimar al Spitalului Județean Sibiu, colonelul Constantin Vlase, a avertizat că persoanele care decid să sărbătorească de Crăciun în grupuri extinse au șanse mari să petreacă Anul Nou în spital.

”Să fim sănătoși! Dacă vom fi în jurul bradului de Crăciun în grup restrâns, în familia restrânsă, cu siguranță că vom putea fi și la masa de Revelion în același grup restrâns. Dacă vom fi în grup lărgit, unii vor fi, de Revelion, la spital”, a transmis medicul colonel Constantin Vlase, managerul interimar al Spitalului Județean Sibiu, citat de turnulsfatului.ro.

Citeşte şi: Sărbători de iarnă cu restricţii. De Crăciun se poate merge la colindat doar în grupuri de maximum şase persoane

Şi preşedintele CJ Sibiu le-a cerut oamenilor să rămână acasă de Crăciun: „Păstraţi-vă sănătoşi!”.

”Urmează o perioadă care ne era foarte dragă și poate să ne fie dragă. Să înțelegem că suntem în această situație specială, să ne păstrăm sănătoși. Dacă vom ști să gestionăm această perioadă și vom ști să rămânem cu familia restrânsă, după 15 ianuarie vom evita să supraîncărcăm și supraaglomerăm sistemul de sănătate și să ne reîntoarcem la situația la care am fost până nu demult, în care în continuare să nu avem suficiente paturi pentru a avea grijă de toți cei care au nevoie de astfel de servicii. Pentru că, nu vă supărați, oricât de preventiv ai fi, dacă această contaminare este necontrolată, oricâte paturi ar fi nu ai avea posibilitatea să gestionează o astfel de situație. Vă rog, rămâneți acasă, păstrați-vă sănătoși și să ne gândim cu toții că va trece și asta, dacă vom fi împreună, atenți și responsabili cu ceea ce avem de făcut”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, citată de turnulsfatului.ro.

 

Sărbători de iarnă cu restricţii. De Crăciun se poate merge la colindat doar în grupuri de maximum şase persoane

Se anunţă Sărbători de iarnă cu restricţii în România din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru ca oamenii să simtă totuşi spiritul Crăciunului în ciuda pandemiei, autorităţile din Argeş au decis că permită organizarea de pieţe volante specifice sărbătorilor de iarnă, precum şi desfăşurarea obiceiurilor de sezon, limitând însă numărul colindătorilor dintr-un grup la şase.

„CJSU a hotărât să permită organizarea de pieţe volante, inclusiv a celor specifice sărbătorilor de iarnă, pe teritoriul judeţului Argeş. (…) CJSU a hotărât să permită şi desfăşurarea manifestărilor tradiţionale prilejuite de sărbătorile de iarnă, de tipul colindelor, Steaua, Pluguşorul şi altele asemenea pe teritoriul judeţului. Colindătorii vor respecta numărul de maximum şase persoane într-un grup, vor purta obligatoriu mască de protecţie şi vor păstra distanţa fizică (de minim 2 metri)”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Argeş.