Managerul Spitalului Universitar: Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept

Medicii au stabilit după ultima investigaţie că Mircea Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept, coaste fracturate şi sânge în cavitatea pleurală, nepunându-se problema unui transfer, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos, a spus managerul SUUB, Cătălin Cârstoiu.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 19:32
Managerul Spitalului Universitar: Lucescu are contuzie pulmonară la lobul inferior drept

„După investigaţia de la ora 19.00, medicii au stabilit că pacientul are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sânge în cavitatea pleurală, n.r.) şi contuzie pulmonară la nivelul lobului inferior drept. Nu se pune problema unui transfer către un alt spital, pentru că un astfel de diagnostic este foarte periculos„, a declarat, vineri seară managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu, potrivit Mediafax.

El a precizat că rămâne la latitudinea lui Mircea Lucescu să decidă în cazul în care doreşte un transfer la o altă clinică, precizând că nu ar fi indicat un eventual transfer.

Managerul SUUB a mai spus că a a stat de vorbă cu Mircea Lucescu, care este în stare stabilă, este conştient, dar are durerile provocate de fracturile costale.

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, medicul Andrei Georgescu, declara anterior că Mircea Lucescu are mai multe coaste fracturate, iar în urma unui traumatism toracic pot apărea complicaţii, de aceea este monitorizat permanent de o echipă multidisciplinară.

Întrebat dacă Mircea Lucescu şi familia acestuia au pus problema unui eventual transfer la o clinică din străinătate, medicul Andrei Georgescu a spus că nu are o astfel de informaţie. El a precizat însă că în cazul unui traumatism forte al toracelui pot apărea complicaţii şi nu ar fi indicat un eventual transport cu avionul spre altă unitate medicală.

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a fost supus unor investigaţii medicale, printre care electrocardiogramă şi computer tomograf. În urma investigaţiilor, Mircea Lucescu a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, starea lui fiind stabilă.

Mircea Lucescu a fost rănit, vineri, într-un accident rutier petrecut pe Bulevardul Vasile Milea din Capitală, el fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. În maşină cu Mircea Lucescu era un bărbat de 40 de ani, acesta fiind rănit uşor şi dus la spital pentru investigaţii.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal lui Mircea Lucescu pentru vătămare corporală din culpă, deoarece în urma accidentului rutier a fost rănită şi persoana care era în maşină cu el, a declarat subinspectorul Andrei Codău, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Accidentul s-a produs după ce maşina în care se aflau cei doi şi care venea dinspre Apaca a virat spre stânga şi s-a lovit cu un tramvai care mergea în acelaşi sens. În urma impactului, maşina în care se afla Lucescu a fost proiectată în alt autoturism, au declarat reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutiere.

În urma impactului cu tramvaiul, partea stângă a maşinii s-a deformat, fiind necesară intervenţia echipajelor de la descarcerare pentru scoaterea lui Mircea Lucescu din autoturism.


loading...