Mănâncă aceste alimente când te simţi balonată

Te balonezi des? Poate nu știai, dar există câteva alimente care te pot ajuta să scapi rapid de acest disconfort. Tot ce trebuie să faci este să le incluzi în dietă.

20 iun. 2017, 08:42
Mănâncă aceste alimente când te simţi balonată

Banane și portocale

Aceste fructe conțin potasiu în cantitate mare, mineral care are capacitatea de a combate balonarea, deoarece ajută la menținerea echilibrului sodiu-potasiu din organism.

Ananas, papaia și grepfrut

Fructele acestea conțin enzime care ajută digestia, reducând senzația de balonare.

Iaurt

Este sursă bogată de probiotice, ele fiind esențiale pentru tranzitul intestinal. Însă, recomandate sunt iaurturile naturale, care nu conțin zaharuri artificiale.

Somon

Acizii grași Omega-3, prezenți în somon, scad inflamația din organism, inclusiv din stomac. În plus, reduc senzația de balonare. Însă, evită-l pe cel afumat, deoarece conține o cantitate mare de sodiu, fiind cel care favorizează retenția de apă.

Afine, măr și pară

Sunt fructele care conțin o cantitate mare de fibre. Ele sunt nutrimenții care ajută în procesul de digestie, combătând sentimentul de prea plin.

Pepene roșu

Pepenele conține aproximativ 93% apă, ceea ce înseamnă că este fructul ideal pentru persoanele care vor să slăbească sau vor să elimine toxinele din corp. În plus, apa împreună cu potasiul (7%), combat balonarea eliminând lichidele acumulate în exces în organism.

Motive pentru care ești balonată