Mănânci tot ce vrei de sărbători, fără să te îngraşi VEZI SFATURILE NUTRIŢIONIŞTILOR

Atenţie la excesele alimentare, de sărbători. Putem mânca ce ne place, dar câte puţin din fiecare, spun nutriţioniştii. Sau, dacă dăm iama prin preparatele de porc, trebuie să renunţăm la alte bunătăţi. Alegerile sănătoase recomandate de specialişti sunt produsele bio.

RomaniaTV.net
23 dec. 2011, 12:45
Mănânci tot ce vrei de sărbători, fără să te îngraşi VEZI SFATURILE NUTRIŢIONIŞTILOR

Dacă în timpul anului am ţinut o dietă sănătoasă, de sărbători putem gusta din toate preparatele. Cu moderaţie însă, spun nutriţioniştii.

Ne permitem ca de sărbători să facem şi un mic exces, să mâncăm ce ne place şi, bineînţeles, accentul pe produsele tradiţioonale. Din toate câte puţin, dar cu o condiţie, să fie produse tradiţionale. Dacă este un cârnăcior tradiţional, poţi mânca o bucăţică, daca este şorici poţi mânca, dacă este muşchi, la fel”, a spus la România TV, nutriţionist Cristi Mărgărit.

Medicii avertizează însă că, atunci când mâncăm alimente grase, este obligatoriu să renunţăm la altele. Dulciurile, spre exemplu. „Trebuie să tăiem din altă parte. Personal, încerc să tai din produsele cu foarte mult zahăr, din dulciuri, sucurile mai ales cu zahăr. Şi alcoolul, care este un pericol foarte mare, ar trebui consumat cu moderaţie”, a mai spus acesta.

Dacă nu ne putem abţine de la ceva dulce, recomandate sunt dulciurile bio, care nu conţin zahăr sau făină albă. „Aş opta pentru produsele fără zahăr, în primul rând. Aş încerca să fie produse fără făină albă, să fie făină integrală. Vorbim de biscuiţi, de bomboane de nectar de fructe, de ciocolată”, a spus Nicoleta Micu, reprezentanta unui magazin cu produse bio.

Pe scurt, nutriţioniştii spun să ne bucurăm de masa de sărbători, iar de caloriile în plus să scăpăm după Anul Nou.