Mănăstirea Lainici în carantină, după ce mai mulţi călugări, printre care şi stareţul, s-au infectat cu COVID

Mănăstirea Lainici în carantină. Mai mulţi călugări şi stareţul aşezământului monahal s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, un monah a decedat din cauza infecţiei cu SARS CoV 2.

19 nov. 2020, 22:30
Mănăstirea Lainici în carantină, după ce mai mulţi călugări, printre care şi stareţul, s-au infectat cu COVID
Mănăstirea Lainici în carantină

Mănăstirea Lainici în carantină. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj anunță că au decis carantinarea Mănăstirii Lainici din Gorj, pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost dată publicității joi, dar a intrat în vigoare de marți.

Un călugăr al Mănăstirii Lainici a murit, iar starețul Ioachim Pârvulescu este și el infectat cu Sars-CoV-2.

Decizia a fost luată din cauză că 7 persoane, din rândul personalului mănăstirii, au fost confirmate cu infecția SARS- CoV-2, una dintre acestea decedând”, anunță DSP.

Mănăstirea Lainici în carantină. Călugărul care a decedat suferea de obezitate

La începutul acestei săptămâni, stareţul mănăstirii, Ioachim Pârvulescu, a fost transferat la un spital din Bucureşti după ce a stat câteva zile internat într-un spital din judeţul Gorj, deoarece manifesta simptome specifice noului coronavirus. Surse medicale au declarat pentru Agerpres că starea de sănătate a stareţului este una bună.

Aceleaşi surse au dezvăluit faptul că un călugăr de la mănăstirea de pe defileul Jiului a decedat din cauza virusului SARS-CoV-2 în Spitalul din Târgu-Cărbuneşti. Acesta ar fi suferit de obezitate şi ar fi avut şi alte afecţiuni asociate.

Citeste si Focar de COVID-19 la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Zeci de elevi, infectaţi cu coronavirus

În prezent, la nivelul judeţului Gorj, 1.070 persoane sunt în carantină. În total, au fost confirmate cu noul coronavirus 3.917 persoane, dintre care 3.503 s-au vindecat, iar 182 au decedat.

Patriarhia Română îndeamnă cetăţenii care au avut coronavirus să doneze plasmă

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biroul de presă al Patriarhiei Române, donarea de sânge şi de plasmă convalescentă COVID 19 sunt în acest moment cele mai luminoase şi necesare fapte de iubire jertfelnică şi de solidaritate umană.

În contextul medical şi epidemiologic actual, atât de dificil, prin care trece societatea românească, Patriarhia Română adresează tuturor celor ce înţeleg valoarea salvării unei vieţi umane îndemnul său de a participa la nobila acţiune a donării de sânge. Totodată, adresează şi îndemnul de a dona, conform criteriilor de eligibilitate, plasmă convalescentă COVID 19, pentru salvarea celor aflaţi în situaţie critică din cauza infectării cu noul coronavirus”, se arată în comunicat.

Citeste si Bătrână infectată cu coronavirus, prăbuşită şi lovită la cap în faţa Spitalului Universitar din Bucureşti: „A fost umilită de cadrele medicale”

Patriarhia Română nu este la prima iniţiativă de acest fel. Începând cu anul 2012, Arhiepiscopia Bucureştilor a demarat o amplă campanie de donare de sânge sub denumirea „O picătură de sânge pentru viaţa aproapelui”. Începând cu anul 2014, campania a fost extinsă la nivel naţional în toată Patriarhia Română sub îndemnul „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

Cea mai complexă campanie de donare de sânge din România s-a desfăşurat în colaborare cu diverse instituţii publice (centre regionale şi judeţene de transfuzie, spitale, clinici, direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului, Jandarmerie, Poliţie şi Armată), precum şi cu organizaţii neguvernamentale (Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români, Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români şi alte asociaţii).