Bătrână infectată cu coronavirus, prăbuşită şi lovită la cap în faţa Spitalului Universitar din Bucureşti: „A fost umilită de cadrele medicale”

Situaţie revoltătoare la Spitalul Universitar din Bucureşti. O femeie în vârstă de 74 de ani a fost găsită de familie cu lovituri puternice la cap, în faţa unităţii medicale. Victima, infectată cu coronavirus, ar fi fost transportată din greşeală aici având în vedere că nu este suport COVID.

18 nov. 2020, 10:40
Bătrână infectată cu coronavirus, prăbuşită şi lovită la cap în faţa Spitalului Universitar din Bucureşti: „A fost umilită de cadrele medicale”

Bătrână infectată cu coronavirus, prăbuşită în faţa Spitalului Universitar. Fiica victimei a făcut mărturii revoltătoare pe contul personal de Facebook. Aceasta spune că mama ei s-a simţit rău, motiv pentru care familia a solicitat o ambulanţă care să o transporte la un spital. Dintr-o eroare, bătrâna a fost transportată la Spitalul Universitar din Bucureşti, spital care nu este suport COVID.

Bătrână infectată cu COVID, umilită la Spitalul Universitar. A fost găsită de familie lovită la cap

„Deoarece mama se simtea din ce in ce mai rau dupa 3 zile de tratament, urmand procedurile legale in vigoare si la indrumarea medicului de familie (mama este cardiaca), am solicitat trimiterea unei ambulante Covid in vederea evaluarii.

Ambulanta a venit in cca 1h dar, dintr-o regretabila eroare ce nu ne apartine, a dus pacienta la Spitalul Universitar, ce nu este spital suport Covid. Dupa multe certuri si parlamentari avute telefonic (…), discutii in care am solicitat inclusiv transferul ei la o unitate spitaliceasca suport Covid (mi s-a raspuns impertinent si urland la mine, de parca as fi adus-o eu: „ce facem doamna, ne batem joc de banii contribuabililor?”).

In jurul orei 18,30 am discutat telefonic cu o persoana din spital ce mi-a spus ca ii fac externarea si trebuie sa ne deplasam sa o luam. Am intrebat nedumerita daca este ok, stiind ca transportul unui pacient Covid pozitiv nu se face decat cu ambulanta. Mi-au zis sa vin sa o iau cu masina personala.

Am gasit-o  prabusita pe calea de acces ambulante situata​ in​ fata UPU Spital Universitar, dupa​ gardul de protectie, la cca 20 m de acesta (probabil a ametit si s-a impiedicat; are 74 ani si era dezhidratata).​

Acolo am gasit-o eu, printre ambulante si​ oameni sanatosi, ce nu aveau nici cea mai vaga​ idee ca circula​ pe langa un bolnav pozitiv Sars Cov 2, externarea ei de personalul Spitalului Universitar fara​ urmarirea procedurilor specifice Sars Cov 2 si fara urmarirea bolnavei in vederea asigurarii ca a fost luata in conditii sigure de apartinator, fiind un pericol la sanatatea celorlalte persoane aflate in​ proximitatea locatiei​ descrise mai sus.

In​ urma​ prabusirii​ s-a lovit la cap si​ au reinternat-o​ pentru investigatii​ suplimentare (CT, ecografie)​ dupa​ ce am facut​ scandal si​ am amenintat​ ca le chem la poarta toate posturile TV”, a scris Tudor Cristina în postarea de pe Facebook.

Bătrâna, umilită de cadrele medicale

„Pe perioada internarii a fost sistematic umilita de cadrele medicale, tinuta pe un scaun, urlandu-se in permanenta la ea; nu i s-a dat nici macar​ un pahar cu apa in​ vederea luarii​ tratamentului specific cardiacilor, din acelasi​ motiv fiind in​ imposibilitatea de a-si lua tratamentul specific Covid, prescris de medicul de familie. Ambele scheme de tratament se aflau in​ bagajul personal aflat in​ posesia ei​ insa​ personalul medical nu i-a dat 1 pahar cu apa in​ intervalul orar 14,00 – 19,00, in​ conditiile​ in​ care ea era deja dezhidratata​ avand febra mare de duminica”, a mai adăugat femeia.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Românii și-ar pune mască și noaptea când dorm dacă ar vedea o secție ATI pentru COVID”