Mănăstiri din România pe care merită să le vizitezi în concediul acesta

Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru concediul din aceasta vara, iti propunem cateva destinatii inedite: 5 manastiri din Romania.

17 iul. 2014, 20:34
Mănăstiri din România pe care merită să le vizitezi în concediul acesta

Sfanta Manastire Cozia este situata in nordul statiunii balneo- climaterice Calimanesti – Caciulata, la iesirea Oltului din defileul care desparte Masivul Parang de Masivul Fagaras (Carpatii Meridionali), pe drumul european E81. Distante: Bucuresti – 205 km; Pitesti – 83 km; Rm. Valcea – 22 km; Sibiu – 78 Km; Deva – 109 Km; Arad – 272 KmLocul ales de Mircea cel Batran pentru zidirea unei biserici, la indemnul Sfantului Nicodim, pe atunci duhovnicul si indrumatorul sau spritual, desi greu accesibil, era prielnic dezvoltarii armonioase a unei manastiri. Pozitia strategica, linistea si frumusetea naturii inconjuratoare erau intru totul potrivite cu destinatia hotarata de marele voievod pentru Manastirea Cozia, de a-i fi loc de vesnica odihna.

Istoria manastirii este strans legata de istoria tarii. In timpul ocupatiei austriece a Olteniei, manastirea a fost o fortareata redutabila in calea cotropitorilor.

Manastirea Voronet

Hram:Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta

Supranumita Capela Sixtina a Estului. Este situata in satul cu acelasi nume, la 36 km de Suceava si la numai 4 km de centrul orasului Gura Humorului. Ea constituie una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Stefan cel Mare. Biserica a fost ridicata in anul 1488 in numai 3 luni si 3 saptamani ceea ce constituie un record pentru acea vreme.
Pictura interioara a bisericii dateaza in cea mai mare parte din timpul lui Stefan cel Mare, anul 1496. In scenele din altar si din naos artistul a urmarit sa redea indeosebi sensul teologal al imaginilor, realizand un ansamblu solemn, dar cu vadit caracter de monumentalitate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.


loading...