Mâncare cu gândaci pentru studenții de la Academia de Poliție: „În 1998 ni se servea același balast. De data asta are și gândaci, atunci avea doar pietre”

Academia de Poliție Al. Ioan Cuza din București a servit studenților mâncare cu gândaci. Mai multe fotografii au fost postate în mediul online de liderul unui sindicat al polițiștilor.

30 oct. 2021, 15:14

Studenții Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti au avut parte de o experiență halucinanță când li s-a servit mâncare cu gândaci. Imaginile au fost trimise liderului unui sindicat al poliţiştilor. Într-o farfurie se vede inclusiv un gândac negru.

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – filiala Olt, Cristel Ioţu, a primit fotografiile cu aproximativ două săptămâni în urmă.

Între timp a stat de vorbă, spune acesta, cu mai mulţi studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, aceştia descriind aceeaşi situaţie: mâncare proastă, mult sub ceea ce se oferă, spre exemplu, persoanelor aflate în arest preventiv (care, cel puţin în judeţul Olt, au şansa să primească mâncarea în sistem catering).

Foştii şefi ai Academiei de Poliţie au fost condamnaţi în dosarul de şantaj în cazul jurnalistei Emilia Şercan

Din porţiile oferite studenţilor aproape că lipseşte proteina. Mai mult, uneori studenţii mai primesc şi gândaci în farfurie.

„N-au ce să facă, ce pot ei să facă?! Ce faci, începi din anul I cu reclamaţiile? Cum o mai duci acolo?!“, spune Ioţu, explicând de ce nemulţumiţii au ales această cale de a face totul public.

„Vorbim de mâncarea de bază, despre cele trei meniuri, pentru mic dejun, prânz și cină. Nu vorbim de dulciuri și sucuri. Bătaia de joc continuă. Eu am fost în școală în 1998, când ni se servea același balast, cu referire directă la orez, care de data asta are și gândaci, atunci avea doar pietre.”, a adăugat acesta.

Cel puţin în teorie, mâncarea pe care Academia de Poliţie o oferă studenţilor săi este ce prevede legea. Într-un răspuns oferit la cererea „Adevărul“, reprezentanţii instituţiei de învăţământ spun că studenţii primesc: la micul dejun – specialităţi din carne, produse lactate, produse de băcănie, cereale, lapte, ceai, cafea etc.; la prânz – ciorbe sau supe, friptură de pui, porc, vită, peşte, cu diverse garnituri, şi desert (fructe, ciocolată, biscuiţi); seara – mâncare gătită însoţită de compot, iaurt, macarone cu brânză etc.

Admitere la Academia de Poliţie 2021. Probele sportive au început luni. Care sunt regulile pentru angajaţi
Pentru că am întrebat şi dacă studenţii, în special cei din anul I, care sunt obligaţi să nu părăsească instituţia, pot achiziţiona produse alimentare din afara instituţiei, ni s-a transmis: „Au posibilitatea să solicite produse alimentare sau de igienă personală de strictă necesitate prin grija comandanţilor şi instructorii superiori de an sau a îndrumătorilor de grupă de la formaţiunile de studenţi. Totodată, vă aducem la cunoştinţă faptul că prin compartimentul Popotă aceştia pot achiziţiona sucuri şi diferite produse de patiserie, panificaţie, dulciuri“, relatează Adevarul.