Mâncare expirată de 6 ani în restaurante din Delta Dunării. ANPC reclamă mizerie de nedescris în unele localuri de pe litoral

Pericol în restaurantele de pe Litoral şi în cele din Delta Dunării. Inspectorii ANPC au găsit mizerie de nedescris şi mancare mucegăită şi produse expirate şi de mai bine de 5 ani, care urmeau să ajungă în farfuriile turiştilor care le călcau pragul.

23 aug. 2021, 09:58
Mâncare expirată de 6 ani în restaurante din Delta Dunării. ANPC reclamă mizerie de nedescris în unele localuri de pe litoral

Imagini de groază şi mâncare expirată în restaurante din Delta Dunării. Zeci de kilograme de carne expirată de mai bine de cinci ani şi sarmale congelate de un an. Asta urmau să primească turiștii veniți în vacanță.
Totul a ieşit la iveală după un control al ANPC. În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

Citeşte şi: Clotilde Armand cere din concediu prelungirea stării de alertă din sectorul 1 cu 15 zile

De asemenea, într-un restaurant din Năvodari inspectorii ANPC reclamă o mizerie de nedescris. Mâncarea era gătită pe un aragaz plin de grăsime, iar chiuvetele erau înfundate şi pline cu apă murdară, potrivit replicaonline.ro. Potrivit reprezentanților ANPC, restaurantul nu este la prima abatere, activitatea acestui mai fiind suspendată din cauza peștelui depozitat în condiții improprii.

„Discutăm de peste 41 de tone de produse alimentare neconforme care au fost oprite de la comercializare. Este imposibil să existe vreo explicatie şi ca urmare nici nu poţi să asculţi vreo explicaţie”, a precizat Sorin Susanu, comisar șef ANPC.

Peste 50 de firme au fost verificate, în ultimele patru zile, la Murighiol. Câteva dintre cele cu probleme sunt restaurantele unor hoteluri cu multe stele, preferate de turişti.

Citeşte şi: Barajul Vidraru ar face prăpăd dacă s-ar rupe. Toţi românii care stau în aceste zone trebuie să ştie asta!