Mâncarea poate UCIDE. Nu cantitatea consumată ci felul de mâncare servit VIDEO SCÂRBOS

Specialiştii au alcătuit un top al celor mai ucigătoare delicatese servite în restaurantele din lumea întreagă. Surprinzător sau nu majoritatea delicateselor ucigaşe provin de Asia.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 05:30
Mâncarea poate UCIDE. Nu cantitatea consumată ci felul de mâncare servit VIDEO SCÂRBOS

Cea mai periculoasă mâncare conform specialiştilor este FUGU, cunoscut în occident drept peştele balon. Dacă nu este corect pregătit peştele balon este foarte otrăvitor, decesul survenind aproape imediat.

Servit cu precădere în Japonia, Fugu este considerat drept versiunea culinară a ruletei ruseşti. Numai bucătarii acreditaţi au dreptul de a prepara şi servi Fugu.

O altă delicatesă mortală este caracatiţa. Coreenii preferă să consume această creatură marină vie sub formă de aperitiv. Cu cele 8 tentacule şi zeci de ventuze caracatiţa este o delicatesă greu de înghiţit.

Conform credinţei populare cei care mănâncă delicatesa vor fi mai puternici şi mult mai energici. Efectele benefice ale caracatiţei nu a fost stabilite, dar, un lucru este sigur rata decesului în urma consumului de caracatiţă este crescută.

O altă delicatesă ucigaşă este tapioca. Deşi este aliment de bază în multe ţări din America de Sud, unde este folosită sub formă de făină, rădăcina de tapioca poate fi mortală. Frunzele şi rădăcinile conţin o toxină letală, chiar şi în doze mici. A patra delicatesă mortală este fructul de ackee.

Pe ultima poziţie a clasamentului celor mai ucigătoare delicii se numără meduza Echizen. În Japonia meduza uriaşă este considerată o delicatesă, dar aceasta poate ucide dacă nu este gătită corespunzător.