Mâncarea viitorului, făcută la imprimanta 3D VIDEO

Mâncarea viitorului va fi făcută la imprimanta 3D. Un mare producător de paste a pus deja la punct o tehnică prin care să aducă pe masa consumatorilor paste fabricate cu inedita imprimantă.

12 mai 2015, 06:57
Mâncarea viitorului, făcută la imprimanta 3D VIDEO

Pastele făcute cu ajutorul imprimantei 3D pot avea forme inedite şi precis trasate. Aşa se face că în farfuria consumatorilor ar putea ajunge paste în formă de trandafir, steluţe sau cuburi. Toate cu texturi diferite faţă de ce ştiam până acum.

Cel mai important beneficiu al acestor paste este că, ar putea fi create personalizat după necesităţile calorice ale fiecărui tip de consumator. De exemplu, mai bogate în protenie pentru sportivi sau în omega 3 pentru femeile însărcinate.

Citeşte şi Bucătăria viitorului: Cum să-ţi printezi masa de prânz

Interesant este că această tehnologie, a mâncării făcute cu ajutorul imprimantei 3D începe să fie din ce în ce mai răspândită. Deja au început să se creeze figurine din ciocolată sau biscuiţi cu legume care să îi convingă până şi pe cei mai mofturoşi copii să le mănânce.

Mai mult, cei care se ocupă de dezvoltarea acestei tehnici se gândesc să o facă accesibilă şi pentru gospodine. Aşa că, într-un viitor nu foarte îndepărtat pastele, hamburgerii sau ciocolata ar putea fi făcute acasă, la imprimantă, după un model scos de pe internet.

Citeşte şi Povestea primei imprimante 3D româneşti: Construită în subsolul unui bloc din Bucureşti