Mâncăruri pe care este bine să le eviţi dacă ai tenul predispus la acnee

Dacă ai tenul predispus către acnee, există o serie de mâncăruri pe care ar trebuie să le eviți, pentru a preveni apariția coșurilor atât de inestetice. Ai nevoie doar de o mică schimbare în dietă, care nu reprezintă un efort foarte mare. Iată o listă a mâncărurilor de care ar trebui să nu te atingi de acum înainte, dacă vrei să eviți problemele!

RomaniaTV.net
26 mai 2016, 12:57
Mâncăruri pe care este bine să le eviţi dacă ai tenul predispus la acnee

Mâncărurile condimentate

Mâncărurile condimentate sunt un no-no al tenurilor predispuse către acnee. Și când spunem condimentate, ne referim la mâncărurile care conțșin ardei iute sau condimente similare, care pot declanșa acneea.

Evită să pui usturoi în mâncare sau să îl folosești ca ingredient la gătit. La fel se întâmplă și cu sosurile picante, care pot crește temperatura corpului și pot conduce către instalarea acneei.

Citeşte şi  Acest remediu natural te scapă de acnee, mătreaţă, vene varicoase, hemoroizi şi alte afecţiuni

Cafea

O ceașcă de cafea băută dimineața te poate ajuta să te trezești, dar poate să accelereze apariția acneei. Cafeaua și cofeina cresc nivelul de cortisol, un hormon al stresului care poate stimula glandele sebacee pentru a produce sebum în exces, iar asta, ați ghicit, duce la apariția coșurilor.

Dacă vrei un ten curat, înlocuiește cafeaua cu un alt produs fără cofeină, care nu îți afectează tenul!

Citeşte mai mult pe elli.ro