Mâncatul pe fugă afectează stomacul. Hrana diversificată, extrem de importantă pentru menţinerea sănătăţii stomacului

Trăim într-o societate în care lucrurile se fac pe repede înainte, iar mâncatul nu face excepţie. Acest obicei ne afectează, însă, stomacul mai mult decât ne-am putea imagina, atrag atenţia medicii.

07 iul. 2021, 09:59
Mâncatul pe fugă afectează stomacul. Hrana diversificată, extrem de importantă pentru menţinerea sănătăţii stomacului

Mâncatul pe fugă afectează serios stomacul. Atunci când nu alocăm suficient timp mâncatului, masticaţia nu se produce corect. Acest lucru duce în primul rând la balonare.

Mâncatul pe fugă favorizează balonarea

Medicii susțin că este eronat să spunem că anumite alimente favorizează balonarea.

Citeste si Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!

Pur și simplu masticația e pe fugă, dar și înghițitul este pe fugă. Acea senzație de balonare nu este dată de alimente, ci de modul în care s-a realizat alimentația. Hrana nu a fost înghițită corect. Respectăm mesele ca alimentele să ne respecte pe noi” a precizat dr. Elena Păcuraru, medic primar boli interne, la Medika TV.

În plus, atunci când luăm masa, este foarte important să nu mâncăm toate alimentele la o singură masă. Hrana diversificată înseamnă să consumăm diferite tipuri de alimente în momente diferite ale zilei.

Trebuie să facem mesele nu foarte diversificate. La finalul zilei trebuie să fie o zi cu alimentație diversificată”, a mai spus dr. Elena Păcuraru, la Medika TV.

Citeste si Nu consuma niciodată aceste alimente pe caniculă. Poţi face atac cerebral sau infarct! Ce trebuie să ştie toţi românii!

Nu mânca niciodată aceste două alimente împreună. Combinaţia e cancerigenă

Un expert în nutriţie atrage atenţia asupra combinaţiilor greşite de alimente. Trebuie să nu combinăm carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi lapte în cafea.

Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.

Mulţi dintre noi mâncăm un iaurt alături un sandviş cu şuncă fără să ştim cât e de greşit. Mezelurile conţin nitraţi (conservanţi) care, în combinaţie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transformă în nitrozamină, o substanţă cancerigenă. “În general, combinaţia dintre două proteine animale este foarte indigestă. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veţi vedea niciodată lapte şi derivate lângă carne”, subliniază prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert în alimentaţie.