Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!

Regimul ce are la bază calorii negative este noul sistem care stimulează organismul să ardă grăsimi toată ziua. De asemenea, trebuie să ştim că niciun aliment nu are “zero” calorii.

05 iul. 2021, 16:33
Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente! Gheorghe Mencinicopschi a dezvăluit secretul!

Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. De altfel, a fost dovedit științific că alimente bogate în proteine și anumite legume fructe și mirodenii au proprietăți “miraculoase” întrucât, pentru a le digera, organismul “arde” mai multe calorii decât conțin ele.

Dieta-minune care te face să arzi grăsimi toată ziua. Nu există limite de cantitate la alimente!

De exemplu, pentru a digera un desert care conține 400 de calorii, organismul consumă doar 150 de calorii, restul de 250 de calorii se depozitează. Însă, dacă mănânci un aliment care conține 100 de calorii, dar organsimul consumă pentru a-l digera 150 de calorii, rezultă arderea a 50 de calorii doar mâncând.

“În mod normal, 100 de grame de broccoli conține 25 de calorii, dar este nevoie de 80 de calorii pentru a fi digerat, ceea ce înseamnă 55 de calorii pierdute (6 grame de grăsime). Există peste 100 de astfel de alimente, printre care ceapa, țelina, morcovul, varza, ananasul, lămâile, căpșunile, grepfrutul, dar și usturoiul, busuiocul, cimbrul, menta etc.”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Nu există limită de cantitate la aceste alimente, din contră, mai mult înseamnă mai multe calorii arse, deci mai puține kilograme. Numărul kilogramelor pierdute diferă însă de la persoană la persoană, în funcție de bagajul genetic, vârstă și sex.

“Totul trebuie judecat în contextul stilului de viață. Această dietă, ca multe altele, nu poate face minuni dacă nu este personalizată. Dacă ești sedentar, poți să consumi nelimitat alimente cu calorii negative, dar nu slăbești, pentru că nu va exista o balanță.

De asemenea, arderile diferă de la copil la bătrân, de la bărbați la femei etc.”, atrage atenția profesorul Mencinicopschi.

Totuși, dieta care conține exclusiv alimente cu calorii negative nu este recomandată pe termen lung, de preferat este ca acestea să fie combinate cu carbohidrați și grăsimi “bune”

Lista alimentelor cu calorii negative

-LEGUME: ceapă, morcov, țelină, castravete, sfeclă, varză, dovlecel, sparanghel, spanac, fasole verde, conopidă, ridiche neagră, ridiche de lună, ardei iute, andive, ruccola, capere, ciuperci.
-CONDIMENTE: usturoi, busuioc, pătrunjel, tarhon, mărar, cimbru, mentă, salvie, cuișoare.
-FRUCTE: ananas, lămâie, căpșuni, mango, zmeură, afine, portocale, grepfrut, mere, cireșe, vișine, coacăze, caise, mure, pepene.
-PROTEINE: carne slabă de pui, vițel, iepure, curcan, pește, lactate degresate, ouă, nuci, alune.

Citeşte şi: Dieta în funcţie de vârstă. Regimul alimentar care te slăbeşte rapid