Manchester City – Chelsea 0-1, surpriză în finala Ligii Campionilor 2021

Formaţia Chelsea Londra a câştigat Liga Campionilor, învingând, sâmbătă seară, cu scorul de 1-0, echipa Manchester City, în finala disputată pe stadionul Dragao din Porto.

29 mai 2021, 23:55
Manchester City – Chelsea 0-1, surpriză în finala Ligii Campionilor 2021

Manchester City – Chelsea 0-1. Echipa din Londra a învins Manchester City, scor 1-0, şi a câştigat pentru a doua oară Liga Campionilor. Havertz a decis marele meci de sâmbătă, cu golul marcat în prima repriză. Finalul de meci a fost unul nebun, cu ratări uriașe la ambele porți.

Manchester City, la prima sa finală în Champions League, a controlat repriza secundă, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii de gol, Chelsea având o defensivă inexpugnabilă.

City a avut prima sa oportunitate în min. 8, când Sterling a fost blocat de James şi Mendy. Chelsea a replicat prin câteva acţiuni tăioase, iar Werner a ratat în trei situaţii. În min. 10 a luftat din 7 metri, apoi a tras slab din poziţie centrală (14), iar un minut mai târziu a şutat în plasa laterală.

Rudiger a avut o intervenţie salvatoare în min. 28, când a blocat un şut al lui Foden.

Chelsea a marcat golul care a făcut diferenţa în min. 42, când Chilwell l-a găsit foarte bine pe Havertz, cu o pasă de 40 de metri, iar germanul a înscris după ce a trecut de portarul Ederson.

În partea secundă, Azpilicueta (68) a avut o intervenţie providenţială la centrarea lui Mahrez. Mahrez a avut şi ultima şansă a meciului, cu un demivoleu din marginea careului, dar balonul a trecut agonizant puţin peste poartă.

Chelsea putea tranşa meciul mai devreme, dar Pulisic a ratat în min. 73 din poziţie excelentă.

Germanul Thomas Tuchel a cucerit trofeul Ligii Campionilor la a doua sa finală consecutivă, după ce anul trecut a pierdut finala cu Paris Saint-Germain. Tuchel este al treilea antrenor german la rând care ia trofeul, după Jurgen Klopp (Liverpool) şi Hansi Flick (Bayern Munchen).

România, campioană mondială la gimnastică aerobică. Echipa României se întoarce acasă cu trei medalii
Plecat de la Londra după ce i-a expirat viza, Abramovich trăiește în prezent la Tel-Aviv și în ultimii trei ani a mai fost prezent la doar trei jocuri ale lui Chelsea. Conform The Sun, Abramovich a mai susținut-o pe Chelsea la doar trei meciuri în ultimii trei ani: la finala Europa League din 2019, la un amical cu FC Salzburg din 2019 și la partida din deplasare cu Krasnodar, în decembrie 2020, din grupele Champions League.

Min. 43: 0-1, GOOOL Chelsea, Havertz deschide scorul

Min. 14: Timo Werner era într-o poziție excelentă, dar portarul  salvează situația!

MANCHESTER CITY: Ederson – Walker, Dias, Stones, Zinchenko – B. Silva, Gundogan, Foden – Mahrez, Bruyne, Sterling
Rezerve: Steffen, Carson – Ake, Jesus, Aguero, Laporte, Rodri, Ferran Torres, B. Mendy, Fernandinho, J. Cancelo, E. Garcia
Antrenor: Pep Guardiola

CHELSEA: Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger – James, Jorginho, Kante, Chilwell – Mount, Havertz –  Werner
Rezerve: Kepa, Caballero – Alonso, Christensen, Pulisic, Zouma, Kovacic, Giroud, Hudson-Odoi, Ziyech, Gilmour, Emerson
Antrenor: Thomas Tuchel

Stadion: Dragao (Porto)
Arbitru: Mateu Lahoz

 

Echipe probabile:

Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinchenko – Bernardo Silva, Fernandinho, Gündoğan –  Mahrez, De Bruyne, Foden. Antrenor: Pep Guardiola

Chelsea: Mendy – Christensen, Thiago Silva, Rüdiger – Azpilicueta, Jorginho, Kanté, Chilwell – Pulišić, Werner, Mount. Antrenor: Thomas Tuchel
Meciul va fi arbitrat de spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz, în vârstă de 44 de ani, care va fi ajutat de conaţionaii săi Pau Cebrián Devis şi Roberto Díaz Pérez del Palomar.

Rezervă va fi Carlos del Cerro Grande.

În camera VAR se vor afla spaniolii Alejandro José Hernández Hernández, Juan Martínez Munuera şi Íñigo Prieto López de Cerain, dar şi polonezul Pawel Gil.

FINALA LIGII EUROPA 2021, câştigată de Villarreal la lovituri de departajare. La 11-10, a ratat portarul de la Manchester

Manchester City – Chelsea LIVE VIDEO ONLINE STREAM, finala Ligii Campionilor 2021. Manchester City va lupta pentru prima oară în ultimul act al celei mai importante competiţii fotbalistice intercluburi, în timp ce echipa londoneză deţine deja un trofeu UCL.

Este pentru a treia oară în istorie când în finala Champions League se întâlnesc două cluburi din Anglia.

Manchester City este antrenată de Pep Guardiola, tehnicianul care deţine recordurile pentru cele mai multe meciuri consecutive câştigate în La Liga, Bundesliga şi Premier League, proaspăt campion al Angliei.

Chelsea Londra este condusă de Thomas Tuchel, primul antrenor din istoria UEFA Champions League care ajunge în două finale consecutive cu echipe diferite.

Rivalitatea celor doi a început încă din Bundesliga, iar în ultimele două confruntări directe, în semifinalele FA Cup şi în Premier League, echipa antrenată de Tuchel a învins trupa lui Guardiola.

Finala va putea fi urmărită din tribune de fanii celor două echipe, 6.000 de suporteri de fiecare parte, autorităţile portugheze permiţând accesul spectatorilor pentru 33% din capacitatea stadionului Dragao din Porto.

Meciul trebuia să aibă loc iniţial la Istanbul, dar a fost mutat la Porto pentru că Turcia este pe lista roşie de restricţii de călătorie în contextul pandemiei.

Manchester City – Chelsea LIVE VIDEO ONLINE STREAM, finala Ligii Campionilor 2021, ce spun statisticile

De-a lungul istoriei confruntărilor directe, începută în 1957, Manchester City și Chelsea au disputat 93 de meciuri directe. Au fost înregistrate 43 de victorii pentru londonezi, 19 egaluri și 31 de succese ale ”cetățenilor”.

Cele mai recente trei confruntări între cele două echipe au avut loc chiar în acest sezon, cele două din campionat, ambele câștigate de Manchester City, 3-1 pe ”Stamford Bridge” și 2-1 acasă, și duelul din semifinalele Cupei Angliei, unde Chelsea s-a impus la limită, 1-0.

Biletul weekend-ului pariuri1x2.ro: Cota urcă la 5.02. Pariem pe finală
Cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Manchester City – Chelsea este Sergio Aguero, care a punctat de 13 ori în astfel de dueluri. Atacantul argentinian va pleca la finalul sezonului de la echipa din Manchester, astfel că finala Champions League, dacă va apărea pe gazon, va fi ultimul meci pe care îl va juca în tricoul ”sky blue”.

Meciul va fi transmis de Look Sport + şi Look 4K, Digisport şi TelekomSport.

Manchester City – Chelsea LIVE VIDEO | Ce spune Pep Guardiola

Pep Guardiola

, managerul lui Manchester City, ştie cum să-şi mobilizeze jucătorii înaintea marelui meci.

„Ştiu exact modul în care vrem să jucăm, cu cine vom juca şi nu-i voi bate la cap prea mult. Ştiu exact ce le voi spune. Celor care sunt anxioşi şi nervoşi, le voi spune că este normal. Trebuie să se descurce cu asta. Este o experienţă incredibilă să fii aici, nu m-am aşteptat niciodată când mi-am început cariera de jucător să joc nici măcar o finală. Suntem atât de norocoşi”, a afirmat Pep Guardiola.

„A lăsa jucători în afara echipei este o chestiune teribilă, este absolut un dezastru. Vă sfătuiesc să nu fiţi antrenor în viaţa voastră. Nu am niciun fel de cuvinte frumoase care să le ofere uşurare pentru ei care nu vor juca, dar sfatul meu este să rămână cu echipa, există cinci înlocuiri şi toată lumea are şanse. Toată lumea va fi parte la finală. Îmi pare foarte rău pentru ei, dar asta este. Selecţia pe care o voi face este pentru a câştiga meciul. Viaţa îţi va oferi mereu o altă şansă. Munceşte mai mult şi data viitoare poate vei fi acolo”, a mai spus Guardiola.

Manchester City – Chelsea LIVE VIDEO | Ce spune Thomas Tuchel

Thomas Tuchel

 a preluat-o pe Chelsea în luna ianuarie şi de atunci a obţinut două victorii în faţa lui Manchester City: 1-0, în finala Cupei Angliei, pe 17 aprilie, şi 2-1, în deplasare, în campionat, pe 8 mai.

„Este mult mai mult decât atât, nu aş sugera niciodată că sunt eu împotriva lui (n.r. – Guardiola), pentru că nu avem un meci de tenis. Ajungem împreună cu echipele noastre, iar Pep îşi va pregăti echipa lui şi eu îmi voi pregăti echipa mea, în cel mai bun mod posibil. Am avut două experienţe împotriva lor în competiţii diferite şi în două meciuri diferite, cu două formaţii diferite şi cred că mâine va fi o formaţie foarte diferită a celor de la Man City.

Cu toate acestea, avem experienţă despre cât de mult a trebuit să suferim, experienţă despre cât de bravi, cât de curajoşi trebuie să jucăm în anumite momente ale jocului. Pentru mine, este despre asta, mâine, este întotdeauna greu să joci împotriva lui City, Bayern sau Barcelona când Pep se află pe margine. Ei creează şi creează, această echipă, cu această credinţă uriaşă, cu acest succes uriaş şi cu mentalitatea de a câştiga continuu. Aşadar, sunt poate în acest moment cea mai puternică echipă din Europa şi poate din lume şi au un avans uriaş, au construit un avans uriaş între ei şi noi în campionat”, a declarat Thomas Tuchel.

Manchester City – Chelsea LIVE VIDEO. Finala se joacă la Porto

Ultimul act al acestei ediții de Champions League a fost programat inițial la Istanbul, însă UEFA a decis să îl mute la Porto pentru a permite posibilitatea suporterilor englezi să participe la meci, acest lucru fiind imposibil în Turcia, din cauza restricțiilor impuse de britanici în contextul pandemiei de COVID-19.

În seara de 29 mai, pe stadionul ”Dragao” din Porto vor fi prezenți câte 6.000 de suporteri ai fiecărei echipe. Partida va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, cu Antonio Miguel Mateu Lahoz la centru, Pau Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez del Palomar la cele două linii și Carlos del Cerro Grande în rolul de al patrulea oficial.

Arbitrii VAR delegați de UEFA pentru finala Champions League sunt spaniolii Alejandro Jose Hernandez Hernandez, Juan Martinez Munuera și Inigo Prieto Lopez de Cerain și polonezul Pawel Gil.