Rezultate Liga Campionilor. Surprize uriaşe, Real Madrid şi Juventus au fost eliminate

Manchester City și Lyon se vor înfrunta în sferturile de finală din UEFA Champions League. Englezii au eliminat-o pe Real Madrid (2-1, 2-1), în timp ce francezii au produs surpriză și au eliminat-o pe Juventus (1-0, 1-3).   

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 20:22
Rezultate Liga Campionilor. Surprize uriaşe, Real Madrid şi Juventus au fost eliminate

UPDATE.  Olympique Lyon şi Manchester City s-au calificat, vineri seară, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, trecând în optimi de Juventus Torino, respectiv de Real Madrid.

Lyon a acces în sferturi deşi a fost învinsă de Juventus în deplasare, scor 2-1 (goluri Ronaldo – penalti, ’60 / Depay ’12 – penalti). În tur, scorul a fost 1-0 pentru Lyon. Echipa lui Ciprian Tătăruşanu s-a calaificat datorită golului marcat în deplasare. Tătăruşanu a fost rezervă.

Vezi golurile AICI

Manchester City s-a calificat în sferturile de finală cu două victorii în fața lui Real Madrid. Partida de astăzi a fost marcată de cele două gafe copilărești comise de Raphael Varane, liderul apărării în absența lui Sergio Ramos. Campionul mondial a pierdut din posesie mingea la reușitele lui Sterling (9) și Gabriel Jesus (68). Reușita lui Karim Benzema din minutul 29 contribuie doar la palmaresul francezului, care ajunge la 65 de goluri în Champions League, locul 4 all-time. 

Vezi golurile AICI

Leipzig, Atletico Madrid, Atalanta şi PSG s-au calificat în optimi în martie, înainte de întreruperea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus.xxâ

Partidele Bayern Munchen – Chelsea Londra (în tur 3-0 pentru Bayern) şi FC Barcelona – Napoli (în tur 1-1) se vor disputa sâmbătă.

În sferturile de finală vor avea loc următoarele dueluri:

Citește și: Gabriela Firea lansează un nou atac dur la adresa Guvernului: Minciuna a ieșit la suprafață

Manchester City (Anglia) – Olympique Lyon (Franţa)

Leipzig (Germania) – Atletico Madrid (Spania)

Napoli (Italia) / FC Barcelona (Spania) – Chelsea (Anglia) / Bayern München (Germania)

Atalanta (Italia) – Paris Saint-Germain (Franţa)

Liga Campionilor revine de vineri cu patru meciuri din optimile competiţiei. Principala competiţie europeană a fost suspendată în martie din cauza pandemiei de coronavirus.

City s-a impus cu 2-1 în tur, pe „Santiago Bernabeu”, astfel că pornește cu prima șansă în această seară. De la meciul tur și până acum, Real Madrid a înregistrat o serie impresionantă și a cucerit între timp titlul în La Liga. Băieții lui Zidane au câștigat 10 din ultimele 11 meciuri oficiale, cele 11 jocuri de la reluarea fotbalului.

Real Madrid nu se poate baza pe Sergio Ramos, Gareth Bale, James Rodriguez și Mariano Diaz.

Echipele probabile: 

  • Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte, Cancelo – Rodri, Gundogan, De Bruyne – Mahrez, Jesus, B Silva
  • Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Militao, Mendy – Modric, Casemiro, Valverde – Isco, Vinicius, Benzema

Pep Guardiola: ”Real Madrid este capabilă să întoarcă rezultatul”

Săptămâna trecută, antrenorul lui Manchester City, spaniolul Pep Guardiola, spunea că Real Madrid este capabilă să întoarcă rezultatul din tur, pe 7 august.

În tur, City s-a impus cu 2-1, pe Santiago Bernabeu. ”Avem un rezultat bun scos în tur. Dacă vom încerca însă să ţinem de scorul de la care plecăm vom avea probleme serioase. Nu ar trebui să ne gândim prea mult la acest avantaj chiar dacă el există. Real Madrid este capabilă să întoarcă rezultatul, aşa cum ar fi capabilă şi FC Barcelona sau Bayern Munchen. Trebuie să ajungem cu bine la finalul meciului”, a spus Guardiola.

VIDEO Rezumatul meciului tur dintre Real Madrid și Manchester City

Patru dintre participantele în sferturile LC încă nu sunt stabilite, confruntări din manşa secundă a optimilor fiind amânate din cauza pandemiei de coronavirus. La 7 şi 8 august se vor disputa partidele din optimi Juventus – Lyon (în tur 1-0 pentru Lyon), Manchester City – Real Madrid (în tur 2-1 pentru City), Bayern Munchen – Chelsea Londra (în tur 3-0 pentru Bayern) şi FC Barcelona – Napoli (în tur 1-1).

În sferturile de finală s-au stabilit următoarele dueluri:

Real Madrid (Spania) / Manchester City (Anglia) – Olympique Lyon (Franţa) / Juventus (Italia)

Leipzig (Germania) – Atletico Madrid (Spania)

Napoli (Italia) / FC Barcelona (Spania) – Chelsea (Anglia) / Bayern München (Germania)

Atalanta (Italia) – Paris Saint-Germain (Franţa)

Semifinalele şi finala vor fi următoarele:

Semifinale

Câştigătoarea sfertului de finală Real Madrid (Spania) / Manchester City (Anglia) – Olympique Lyon (Franţa) / Juventus (Italia) – câştigătoarea sfertului de finală Napoli (Italia) / FC Barcelona (Spania) – Chelsea (Anglia) / Bayern München (Germania)

Câştigătoarea sfertului de finală Leipzig (Germania) – Atletico Madrid (Spania) – câştigătoarea sfertului de finală Atalanta (Italia) – Paris Saint-Germain (Franţa)

Finala

Câştigătoarea semifinalei 2 – Câştigătoarea semifinalei 1

Sferturile, semifinalele şi finala vor avea loc la Lisabona, după următorul program:

12–15 august: sferturi de finală

18–19 august: semifinale

23 august: finala.