Manda, după audierea lui Horia Georgescu la Comisia SRI: O să îl invităm de urgenţă pe George Maior la comisie

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a declarat joi, după audierea fostului şef al ANI Horia Georgescu, că s-a ajuns la concluzia că George Maior a ascuns adevărul în cadrul audieri la Comisia SRI când a susţinut că îl cunoaşte vag pe fostul şef al ANI. Tot Manda a mai spus că Georgescu a declarat în faţa membrilor comisiei că a girat, la Bruxelles, la cererea lui George Maior, numirile Laurei Codruţa Kovesi şi Tiberiu Niţu, deoarece exista o îngrijorare cu privire la cei doi. Ca urmare a acestor afirmaţii, Manda a spus că i se va cere lui George Maior să vină de urgenţă la comisie pentru a discuta.

RomaniaTV.net
12 apr. 2018, 13:56
Manda, după audierea lui Horia Georgescu la Comisia SRI: O să îl invităm de urgenţă pe George Maior la comisie

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) Horia Georgescu a fost audiat astăzi din nou în Comisia SRI. Acesta a fost invitat la comisie pentru că ar fi neconcordanţe între declaraţiile sale şi cele ale lui George Maior.

„În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne afirma că a avut o relaţie foarte apropiată (cu George Maior – n.r.), că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu”, a declarat preşedintele Comisie SRI, Claudiu Manda, potrivit news.ro. 

Tot Manda a afirmat că Horia Georgescu, fost şef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles să gireze numirile Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, în funcţiile de procuror şef DNA, respectiv procuror general.

„Georgescu a mai relatat ceva. Atunci când au fost nominalizaţi pentru procuror şef al DNA Kovesi şi Niţu, spunea că au existat discuţii cu dl Maior, că exista o îngrijorare a europenilor că nu e o soluţie oportună şi că a fost rugat să meargă la Bruxelles şi să discute cu reprezentanţii Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi şi Niţu sunt propuneri bune şi că îşi vor face treaba”, a mai spus Manda, citat de Mediafax.

Horia Georgescu a mai fost audiat în comisia SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică – PSD, PNL, PDL – şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

Ambasadorul României în SUA, fostul director al SRI George Maior, a fost audiat în 27 februarie în Comisia SRI, precizând că şi-a susţinut punctul de vedere în legătură cu legalitatea şi felul în care s-a transformat Serviciul Român de Informaţii într-o instituţie puternică a statului.