Horia Georgescu, audiat joi în Comisia SRI. Manda: Sunt câteva neconcordanţe între declaraţiile lui şi cele ale lui George Maior

Horia Georgescu, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, s-a prezentat joi la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii. Preşedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a anunţat că audierea fostului şef al ANI are loc în condiţiile în care există neconcordanţe între declaraţiile lui şi cele ale lui George Maior. 

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 11:25
Horia Georgescu, audiat joi în Comisia SRI. Manda: Sunt câteva neconcordanţe între declaraţiile lui şi cele ale lui George Maior

Horia Georgescu este audiat joi pentru a doua oară la comisia SRI, preşedintele forului parlamentar, Claudiu Manda, afirmând, miercuri, că membrii comisiei doresc să lămurească o serie de „neconcordanţe” între declaraţiile făcute de George Maior, fost director SRI, şi Horia Georgescu.

„Sunt câteva lucruri pe care vrem să le lămurim, neconcordanţe între declaraţiile făcute de domnul Maior la audiere şi de domnul Horia Georgescu. Inclusiv după audierea domnului Maior, domnul Horia Georgescu a apărut în spaţiul public şi a făcut o serie de afirmaţii şi declaraţii în plus. Am avut o discuţie cu domnia sa şi a confirmat că va veni mâine. Înţeleg că va veni cu probe şi va susţine lucruri pe care nu le-a mai spus până acum în faţa comisiei, să dovedească unele lucruri care presupune a fi neadevărate în cele spuse de domnul Maior”, a declarat Claudiu Manda.

Horia Georgescu a mai fost audiat în comisiai SRI pe 15 noiembrie 2017, iar Manda declara atunci că acesta a prezentat o listă de persoane din zona politică – PSD, PNL, PDL – şi a insituţiilor de forţă şi din zona justiţiei, care mergeau la aniversări la sediul K2 al SRI.

„Ne-a relatat despre o zi onomastică a domniei sale la care au participat persoane din conducerea SRI şi persoane politice. Ne-a relatat despre zile de naştere ale şefului SRI la vremea respectivă şi ale prim-adjunctului la vremea respectivă care se ţineau la sediul de la K2 şi la care participau diferite persoane din zona politică, din zona instituţiilor de forţă şi a enumerat cred toate instituţiile de forţă – nouă ne-a prezentat această listă, nu pot da nume, sunt o parte persoae politice de la PSD, de la PDL, PNL şi tot ce înseamnă zona de forţă din Ministerul Justiţiei şi instituţiile de forţă ale statului”, declara atunci Claudiu Manda.


loading...