Mandat de ARESTARE pe numele lui Viktor Ianukovici, pentru CRIME în MASĂ. Unde se ASCUNDE fostul preşedinte

Ministerul de Interne ucrainean a emis mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici. El este acuzat de "crime în masă", în timpul revoltelor de la Kiev ale manifestanţilor din Piaţa independenţei.

RomaniaTV.net
24 feb. 2014, 08:33
Mandat de ARESTARE pe numele lui Viktor Ianukovici, pentru CRIME în MASĂ. Unde se ASCUNDE fostul preşedinte

Ministerul de Interne ucrainean a emis mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici, potrivit BBC News.

Ministrul Arsen Avakov a anunţat, luni, că a deschis o anchetă pentru „ucideri în masă” împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi a altor colaboratori ai săi, care sunt  acuzaţi că le-au ordonat forţelor de securitate să reprime „manifestaţiile paşnice ale protestatarilor” pro-europeni din Piaţa Independenţei.

Avakov a mai spus că Ianukovici a fost văzut ultima oară în Balaklava, în Peninsula Crimeea, duminică şi că el ar fi plecat apoi, cu maşina, către o destinaţie necunoscută, împreună cu unul dintre oamenii săi de încredere, mai relatează BBC în ediţia online.

Unele surse, inclusiv ale Poliţiei de Frontieră din Ucraina afirmă că Ianukovici ar fi încercat să iasă din Ucraina, cu avionul, pe la Doneţk, mituind poliţiştii de frontieră.

Ascuns în buncăr sau arestat în Crimeea?

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) nu are nicio informaţie cu privire la locul unde s-ar putea afla în acest moment ex-preşedintele Viktor Ianukovici, infirmând că acesta ar fi fost arestat luni dimineaţă în Crimeea, informează agenţia de presă Ukrinform, citată de Ria Novosti, informează Agerpres.

SBU a negat de asemenea zvonurile că Ianukovici s-ar pregăti să fugă din ţară, pe cale maritimă, în Balaklava, lângă oraşul Sevastopol. „Din câte ştiu, această versiune nu a fost confirmată”, a indicat un oficial SBU, adăugând că este foarte probabil ca Viktor Ianukovici să se mai afle în ţară.

Potrivit unor informaţii din presa locală, Ianukovici s-ar ascunde într-un buncăr din regiunea sa natală, Doneţk. iar potrivit altui scenariu vehiculat pe reţelele de socializare, el ar fi fugit în Emiratele Arabe Unite.

Duminică, un purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră declarase că Viktor Ianukovici ar fi încercat să fugă la bordul unui avion privat în Rusia, dar aeronava nu a fost lăsată să decoleze.

În urma reizbucnirii confruntărilor la 18 februarie între manifestanţi şi poliţie, numărul morţilor în acţiunile de protest de la Kiev a crescut la peste 80, iar cel al răniţilor la circa 700.

Continuăm cu amănunte