Mandatul de senator obţinut de Traian Igaş, la redistribuire, contestat de USL Arad

USL Arad a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestaţie referitoare la modul în care a fost făcută redistribuirea mandatelor pentru Senat în judeţ, reprezentanţii formaţiunii afirmând că mandatul lui Traian Igaş (ARD) ar fi trebuit să-i revină lui Dorel Popa (USL).

RomaniaTV.net
12 dec. 2012, 11:01
Mandatul de senator obţinut de Traian Igaş, la redistribuire, contestat de USL Arad

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, co-preşedinte al USL în judeţ, a declarat, miercuri, că a fost depusă o contestaţie la BEC privind atribuirea mandatelor pentru Senat la redistribuiri, întrucât ARD, cu 30 la sută din voturi în judeţ, a obţinut două mandate, iar USL, cu 47 la sută, doar un mandat, cel câştigat direct, cu peste 50 la sută din voturi.

Conform lui Căprar, simularea făcută în partid a arătat că mandatul obţinut de fostul ministru Traian Igaş (ARD) ar fi trebuit atribuit, de fapt, lui Dorel Popa (USL). Potrivit sursei citate, după ce Ioan Cristina (USL) a obţinut mandatul de senator direct, la redistribuire prima formaţiune care urma să primească mandat era ARD, în timp ce următorul mandat ar fi revenit USL, menţionează Mediafax.

Dorel Popa, candidatul căruia, potrivit USL, i-ar fi revenit al treilea mandat de senator, a declarat că BEC „trebuie să clarifice de ce ARD a obţinut la redistribuiri două mandate de senator”.

„Dacă prima redistribuire a revenit ARD, respectiv lui Mihai Răzvan Ungureanu, care avea mai multe voturi, a doua trebuia USL, respectiv subsemnatului, însă mandatul a fost atribuit tot ARD, lui Traian Igaş. Este nefiresc să aibă ARD, cu 30 la sută voturi în judeţ, doi senatori, iar USL doar unul, deşi a obţinut 47 la sută. Unde sunt cele peste 40.000 de voturi obţinute de subsemnatul împreună cu Ovidiu Marian?”, a declarat Popa.

Conform USL Arad, BEC ar urma să analizeze miercuri contestaţia. Potrivit Biroului Electoral Judeţean Arad, în urma scrutinului de duminică fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu şi fostul ministru de Interne Traian Igaş au intrat în Senat, iar fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici a obţinut un nou mandat de deputat, în timp ce preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a ratat intrarea în Parlament.

La Arad, patru mandate au fost câştigate direct, cu peste 50 la sută din voturi, de către Ioan Cristina la Senat şi Dorel Căprar, Mihăiţă Calimente şi Flavius Măduţa la Camera Deputaţilor, cu toţii fiind de la USL.

În urma redistribuirilor, patru candidaţi ai ARD au reuşit să obţină mandate – fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu – Senat, fostul ministru de Interne Traian Igaş – Senat, fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici – Camera Deputaţilor şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad Eusebiu Pistru.

De asemenea, tot în etapa a doua a repartizării mandatelor, adică la redistribuiri, doi candidaţi ai PP-DD – Ştefan Dalca şi Ioan Şchiau – au obţinut mandate de deputaţi.