Mandatul european de arestare pentru Sebastian Ghiţă a fost anulat

Mandatul european de arestare emis pe numele omului de afaceri Sebastian Ghiță a fost revocat de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești, informează România TV. Decizia este definitivă.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 13:51
Mandatul european de arestare pentru Sebastian Ghiţă a fost anulat

Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. 

Sebastian Ghiţă, PRIMA REACŢIE la anularea mandatului european de arestare. De ce nu revine în ţară

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr.74 din 4 martie 2019 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalul Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului: În baza art.242 alin.1 cod proc.pen., admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive a inculpatului, luată prin încheierea nr.98 din 15 martie 2017 a Trib.Prahova şi devenită definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de apel Ploieşti şi în baza cărora a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.2/UP/14 aprilie 2017 emis de Curtea de Apel Ploieşti. În baza art.275 alin.3 cod proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestui”, este soluţia magistraţilor, conform unui comunicat al Curţii de Apel Ploieşti. 
 
Soluţia pronunţată joi este definitivă.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat la România TV mandatul său de arestare a fost emis în baza unor probe falsificate de procurorii DNA.

Irina Socol, Vlad Cosma și mai mulți directori importanți din firme de IT ar fi dat, conform lui Ghiță, declarații false, la presiunea procurorilor de la Ploiești.

”Am solicitat revocarea mandatului de arestare. Am dovada clară că procurorii de la Ploiești au presat martori, au obținut probe prin falsuri sau martori care au dat declarații sub presiune.

L-au presat pe Vlad Cosma, și în acest dosar, sub identitate falsă, să spună, sub presiune, că eu știam că voi fi anchetat și de aceea m-am sustras urmăririi penale. Ea s-a dovedit că e falsă. Am rămas uimit, nu am cuvinte. I-au pus identitatea Catrinel Popescu. Cum cineva poate crede că o dovadă falsificată mai poate fi la baza unui mandat de arestare a unui român?

Doamna Socol are 4 identități false în dosar, iar ca ea mai sunt 6 persoane. Sunt directori de la Siveco, angajați, mulți directori. Dacă auziți cum erau puși să mintă…La noi, la niciun martor cu identitate protejată, nu e probă video cu declarația, așa cum cere legea. La dosarul meu sunt 6 oameni de la 3 firme diferite care au spus că nu e așa”, a spus Sebastian Ghiță.