Mandela este în continuare în spital, într-o stare „critică, dar staţionară”

Preşedinţia sud-africană a dezminţit sâmbătă informaţii de presă potrivit cărora fostul preşedinte Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, ar fi fost externat din spitalul în care primeşte îngrijiri, de la 8 iunie, pentru o infecţie pulmonară, relatează AFP.

RomaniaTV.net
31 aug. 2013, 09:57
Mandela este în continuare în spital, într-o stare „critică, dar staţionară”

„Preşedinţia a observat informaţii de presă incorecte, potrivit cărora fostul preşedinte Nelson Mandela a părăsit spitalul”, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, care oferă informaţii oficiale despre sănătatea eroului naţional.

„Madiba se află în continuare în spitalul de la Pretoria, într-o stare critică, dar staţionară”, a adăugat preşedinţia sud-africană, utilizând numele de clan al acestuia.

BBC, fără să citeze surse, şi Sky News, care o cita pe fiica acestuia Zindzi, au anunţat că eroul luptei împotriva apartheidului – care s-a aflat la un pas de moarte la sfârşitul lui iunie – s-a întors la locuinţa sa din Johannesburg.

„Uneori starea sănătăţii sale devine precară, dar el reacţionează la intervenţiile medicale”, a mai precizat preşedinţia, reluând exact aceleaşi formule din ultimul comunicat emis pe 24 august.

Aceasta adăuga, atunci, că Mandela dă dovadă de o „mare rezistenţă”.

„Există momente în care are coborâşuri, reacţionează la tratamente, dar există momente în care starea sa este stabilă”, declara Mac Maharaj, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-africane, pentru AFP.