Manechinele lui Radu Mazăre, audiate în legătură cu votul la referendum VIDEO

Manechinele care au votat la referendum însoţite de Radu Mazăre au fost chemate la audieri, la poliţie. Primarul din Constanţa a declarat că tinerele fete au fost întrebate de poliţişti de ce au votat.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 06:32
Manechinele lui Radu Mazăre, audiate în legătură cu votul la referendum VIDEO

Pe 29 iulie, Mazăre şi 25 de manechine au făcut show la o secţie de votare din Mamaia. Fetele au votat, iar PDL a făcut reclamaţie. Şase dintre ele au fost deja audiate.

„Aceste declaraţii le-am dat ca să facem dovada, în scris, că nu am fost obligate. Eu sunt dovada vie. Am fost, nu am votat şi sunt încă aici în cadrul evenimentului, nu am păţit nimic. Se ştie că nu am votat, am actul”, a declarat modelul Alina Caşolţan.

„Am văzut la televizor că se vorbeşte de luare de mită, că noi am fi luat mită, că noi stăm în Mamaia pe banii primăriei şi, cu ocazia asta, mergem şi la vot. Vreau să vă garantez că multe dintre fete îşi permit să vină, să stea la mare şi nu au nevoie să vină să pună o ştampilă de vot pentru o săptămână, două, trei”, a spus un alt model, Diana Cerciu.

Primarul Radu Mazăre este deranjat de faptul că zece dintre domnişoarele pe care el le-a însoţit la vot la referendumul din 29 iulie au fost chemate la Poliţie pentru audieri. „Au fost chemate şi au dat explicaţii de ce au votat. În ţara lui Băsescu oamenii sunt întrebaţi de ce au votat. Le-a convins Mazăre să voteze? Eu de şapte ani spun că procurorii sunt slugile lui Băsescu. Este halucinant să fie chemate zece fete să fie întrebate de ce au votat. Mâine (joi n.red.) vor mai fi chemate şase fete”, a declarat Radu Mazăre.

Şi premierul Victor Ponta consideră ridicolă ancheta. „Fac un apel pentru colegi să evite ridicolul. Manechinele domnului Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii. Când eşti procuror, ai un anumit statut. Te apuci să anchetezi fetele lui Mazăre! Sunt atâtea infracţiuni pe litoral, tu te apuci să le anchetezi pe fete lui Mazăre”, a spus Victor Ponta.

O echipă de poliţişti s-a deplasat la un hotel din staţiunea Mamaia, acolo unde se bănuia că ar fi fost cazate fetele şi au făcut mai multe verificări.

Pe numele primarului Constanţei au fost făcute două plângeri penale de preşedintele organizaţiei PDL Constanţa.

În ziua referendumului edilul a mers însoţit de 25 de fotomodele, toate în costum de baie, la o secţie de votare din Mamaia şi a stat până când toate fetele au pus ştampila.